Jouw auto en de belasting in 2014

De laatste stand van zaken
De onderhandelingen over de nieuwe begroting hebben ook gevolgen voor jou als zakelijke autorijder. Zo gaat de motorrijtuigenbelasting toch omhoog, en wordt er meer geld binnengehaald door een nieuwe berekening van de BPM. Wel lijkt het er op dat auto's die nu 0% bijtelling hebben, die ook volgend jaar behouden.
Welke bedrijfsauto kies jij komend jaar?
Klik hier
Vind hulp in het whitepaper!
Naar MijnMKB
Financiering regelen voor je nieuwe auto?
Klik hier
De financieringswijzer geeft je er tips voor!
Lees verder
Is je bedrijf klaar voor de toekomst?
Klik hier
Doe de Efficiënter Werken scan
Lees verder

Motorrijtuigenbelasting

Het was al bekend dat ook rijders van zeer zuinige auto's vanaf januari weer motorrijtuigenbelasting gaan betalen. Dat zou echter 'budgetneutraal' gaan: iedereen zou minder gaan betalen, zodat de totale opbrengst hetzelfde zou blijven. Dat is nu van de baan. Ofwel: de motorrijtuigenbelasting gaat omhoog.

BPM

De BPM op nieuwe auto's wordt vanaf 2015 op een compleet nieuwe manier berekend, wat 200 miljoen euro extra per jaar moet opleveren. De eerste voorbeelden geven aan dat auto's in de showroom hierdoor (minstens) tussen de 175 en 700 euro duurder worden. Op alles behalve vol-elektrische auto's komt een extra heffing, zelfs op de meest extreem zuinige en 'schone' diesels

0% bijtelling

Het ziet er niet naar uit dat er aan een eenmaal verworven bijtelling wordt getornd.

Al bekende maatregelen


Motorrijtuigenbelasting
Vanaf volgend jaar geldt de MRB-vrijstelling alleen nog voor oldtimers ouder dan 40 jaar. Voor benzineauto's tussen de 26 en 40 jaar is er een overgangsregeling, op voorwaarde ze in december, januari en februari niet worden gebruikt.

Het nihiltarief in de motorrijtuigenbelasting geldt in 2014 alleen nog bij een CO2-uitstoot van maximaal 50 gram/km.

Bijtelling
- De korting op het standaard bijtellingspercentage van 25% voor (zeer) zuinige auto's blijft. Wel worden de CO2-uitstootnormen bijgesteld.
- De bijtelling van een nulemissie-auto wordt tijdelijk verlaagd van 7% naar 4%;
-  Voor nieuwe auto's met een CO2-uitstoot lager dan 50 gram/km geldt in 2014 en 2015 een bijtelling van 7%, ongeacht of het een volledig elektrische of een plug-in hybride auto betreft.
-  Voor nieuwe elektrische auto's geldt vanaf 2014 een bijtelling van 4%. De 0%-bijtelling voor auto's met een CO2-uitstoot van maximaal 50 gram/km geldt daardoor alleen nog als de auto in 2013 of eerder op naam is gezet.

Duurzaamheidsregelingen
Bekend was ook dat wordt bezuinigd op duurzaamheidsregelingen:
- De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) voor personenauto's wordt afgeschaft;
- In de Milieulijst 2014 komt meer ruimte voor het stimuleren van de meest zuinige en innovatieve technologieën. De milieuinvesteringsaftrek (MIA) richt zich dus meer op (semi-)elektrische auto's;
- De VAMIL geldt niet meer voor personenauto's.

BPM
De BPM-vrijstelling voor zeer zuinige auto's is in 2014 van kracht bij een CO2-uitstoot kleiner dan 86 gram/km bij dieselauto's en kleiner dan 89 gram/km in overige gevallen.

Accijns
Verder gaat de accijns op diesel per liter met 3 cent omhoog, naast de jaarlijkse inflatiecorrectie, en de accijns op LPG met 7 cent per liter.


Zeven tips om veiliger te rijden

Zo voorkom je ongelukken
Uit onderzoek blijkt dat 98 procent van alle verkeersongevallen door menselijk falen is veroorzaakt. Meestal gaat het dan om kleine "slordigheidjes"....

Gebruik je tijdelijk je bedrijfsauto niet?

Bespaar geld door hem te schorsen
Een bedrijfsauto die je een tijdlang niet gebruikt, kun je laten schorsen. Voordeel daarvan is dat je geld kunt besparen: je hoeft geen...

Begrotingsakkoord: wat betekent dit voor ondernemers?

De gevolgen van het politieke akkoord over de begroting
Het lijkt wel of er iedere week een nieuw politiek akkoord wordt gepresenteerd. Na het regeerakkoord uit 2012, het sociaal akkoord en de beslissingen...
 marketingplan
Download het marketingplan artikel
 businessplan
Download het businessplan artikel

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten