Waar vind ik vrouwennetwerken?

Netwerken voor vrouwelijke ondernemers
De positie van vrouwen in de ondernemerswereld staat op scherp: vaak krijgen ze te maken met een sceptische houding van hun mannelijke collega’s. Vrouwennetwerkorganisaties komen op voor de positie van de vrouw.
Vrouwelijk ondernemerschap is in opmars in Nederland. Het percentage ondernemende vrouwen is gestegen van 32 in 2010 naar 36 in 2016. Bovendien is momenteel 52% van de starters vrouw.
 
Wat zijn de voordelen van vrouwennetwerken?
Toch zijn er nog een aantal problemen waarmee vrouwen met een eigen bedrijf vaak mee te maken krijgen. Zo zegt de overheid bijvoorbeeld wel veel belang te hechten aan vrouwelijk ondernemerschap, maar is er geen zwangerschapsregeling voor zelfstandig ondernemers die moeder willen worden. Er zijn verschillende organisaties waarbij vrouwen zich kunnen aansluiten om hun positie binnen de ondernemerswereld te verbeteren. Afgezien van het opkomen voor de belangen van de doelgroep, bieden deze verenigingen ook een netwerk waarin je je vrouwelijke collega’s kunt ontmoeten. Naast het uitwisselen van kennis en ervaring zijn er natuurlijk ook volop kansen voor nieuwe ideeën of zelfs samenwerking.
 
Welke vrouwennetwerken bestaat zoal?
Er zijn verschillende vrouwennetwerken actief door het hele land. Een greep uit de mogelijkheden:
  • Haar eigen Zaak! heeft als hoofddoel om het succes van vrouwelijke ondernemers te vergroten. Dit gebeurt door het koppelen van de ondernemers aan potentiële werk- en opdrachtgevers.
  • UVON - Unie van Vrouwelijke Ondernemers Nederland, biedt een van de grootste netwerken voor vrouwelijke ondernemers in het land. Hun focus is het met elkaar in contact brengen van ondernemende, professionele vrouwen.
  • VMC is een landelijk netwerk voor Vrouwen in Marketing en Communicatie met ruime werkervaring, met 3 regionale juniorennetwerken in Amsterdam, Den Haag/Rotterdam en Utrecht.
  • Women on the web is een digitaal netwerk voor vrouwen via een mailinglist.
    Alle vrouwennetwerken is een website waar je een uitgebreide verzameling netwerken vindt.
 

Dossiers

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten