Vrouw minder bewust van leasekosten dan man

Hebben jouw medewerkers inzicht in hun mobiliteitskosten?

11 januari 2016

Vrouwen letten minder op de kosten van hun leaseauto dan mannen. Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder ruim 1.000 leaserijders. Nederlanders hebben over het algemeen wel inzicht in de kosten die gepaard gaan met het gebruik van een auto van de zaak.

Als belangrijkste reden om voor een ander vervoermiddel te kiezen geven de ondervraagden echter niet lagere kosten, maar minder reistijd aan.  

Verschil mannen en vrouwen

Vrouwen hebben een minder goed inzicht in de kosten van hun leaseauto dan mannen, blijkt uit het onderzoek. En ruim een kwart méér mannen dan vrouwen overweegt voor ander vervoer te kiezen om kosten te besparen voor hun werkgever. 

Andere vervoermiddelen

De belangrijkste reden om voor een ander vervoermiddel dan de leaseauto te kiezen, is niet het verlagen van de eigen kosten, maar het verminderen van de reistijd. 53 procent van de ondervraagden geeft dit aan als belangrijkste reden om gebruik te maken van verschillende vervoersmiddelen.

Een derde van ondervraagden geeft aan open te staan voor flexibele vervoerskeuze als ze er maandelijks meer dan 100 euro op vooruit gaan. Volgens de onderzoekers zullen zakelijke rijders de keuze voor alléén een leaseauto als beperkt ervaren. "Mensen hebben steeds meer behoefte aan een flexibel budget waarmee ze zelf hun persoonlijke mobiliteitsbehoefte invullen."