Vrouw minder bewust van leasekosten dan man

Hebben jouw medewerkers inzicht in hun mobiliteitskosten?
Vrouwen letten minder op de kosten van hun leaseauto dan mannen. Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder ruim 1.000 leaserijders. Nederlanders hebben over het algemeen wel inzicht in de kosten die gepaard gaan met het gebruik van een auto van de zaak.
Mobiliteitskaart voor je personeel?
Klik hier
Gebruik de Moov
Lees verder
Ga je voor leasen, of toch voor kopen?
Klik hier
Gebruik tips uit het whitepaper
Lees verder
Welke auto past bij jouw budget?
Klik hier
Doe de scan
Lees verder
Als belangrijkste reden om voor een ander vervoermiddel te kiezen geven de ondervraagden echter niet lagere kosten, maar minder reistijd aan.  
 

Verschil mannen en vrouwen

Vrouwen hebben een minder goed inzicht in de kosten van hun leaseauto dan mannen, blijkt uit het onderzoek. En ruim een kwart méér mannen dan vrouwen overweegt voor ander vervoer te kiezen om kosten te besparen voor hun werkgever. 
 

Andere vervoermiddelen

De belangrijkste reden om voor een ander vervoermiddel dan de leaseauto te kiezen, is niet het verlagen van de eigen kosten, maar het verminderen van de reistijd. 53 procent van de ondervraagden geeft dit aan als belangrijkste reden om gebruik te maken van verschillende vervoersmiddelen.
 
Een derde van ondervraagden geeft aan open te staan voor flexibele vervoerskeuze als ze er maandelijks meer dan 100 euro op vooruit gaan. Volgens de onderzoekers zullen zakelijke rijders de keuze voor alléén een leaseauto als beperkt ervaren. "Mensen hebben steeds meer behoefte aan een flexibel budget waarmee ze zelf hun persoonlijke mobiliteitsbehoefte invullen."

Dossiers

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten