Bedrijf stoppen

Overname desk

Hoe werkt een bedrijfsbeëindiging?

Wil je je bedrijf stoppen? Zo werkt het.

Je besluit te stoppen met je bedrijf, bijvoorbeeld omdat de resultaten blijven tegenvallen en er geen hoop op herstel is. De vraag is dan: Hoe werkt een bedrijfsbeëindiging? Waar moet je als ondernemer allemaal aan denken?

10 september 2019 20 augustus 2021

Eerste hulp bij Bedrijfsovername

Bereid je overname goed voor met dit stappenplan

Misschien sta je er niet bij stil, maar bedrijfsopvolging is op enig moment een van de belangrijkste stappen in de ondernemerscarrière. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de planning van de overdracht van je bedrijf, ofwel je moet er eigenlijk altijd al rekening mee houden op de opbouw van je bedrijf. Daarvoor moet je allerlei afwegingen maken, op financieel, organisatorisch, fiscaal, juridisch en persoonlijk gebied.

26 maart 2020

Wat is een faillissement?

Hoe gaat een faillissement in z'n werk?

Veel ondernemers hebben wel eens te maken met te lang uitstaande rekeningen. Dat kan zijn omdat de debiteur tijdelijk niet in staat is om aan zijn verplichtingen te voldoen, maar ook omdat een bedrijf failliet is. Vanaf wanneer is er sprake van faillissement?

09 oktober 2019

Moet ik mijn bedrijf verkopen bij echtscheiding?

Heeft je ex recht op een deel van je onderneming?

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd, dan heeft je ex recht op de helft van de waarde van je onderneming. Wat als je dat niet kunt betalen? Moet je dan overgaan tot verkoop?

04 februari 2019

Geen opvolger voor je bedrijf, wat nu?

Column | Problemen bij overname

Komende jaren neemt een groot deel van de mkb'ers (babyboom-generatie) afscheid van het eigen bedrijf: Wegens bedrijfs-economische redenen, leeftijd of omdat zoon, dochter of de bedrijfsleider het overneemt.

04 februari 2019

Beland ik na bedrijfsovername in een zwart gat?

Een voorbeeld uit de praktijk

Op een avond meldt Henk Dekker, adviseur Overname en Opvolging, zich bij het bedrijf van bij Anneke en Albert Tabak. Zij hebben in de familie geen opvolgers en willen daarom hun bedrijf verkopen of beëindigen.

03 juli 2018

Waarom een ondernemerstestament?

Een testament is voor ondernemers geen overbodige zaak

Als je onverwacht komt te overlijden, wil je wel dat je bedrijf op goede wijze wordt voortgezet. Zonder testament bepaalt de wet hoe het met je bedrijf verder gaat. Stel daarom ook voor je bedrijf een testament op.

13 september 2017

Wat is een doorstart?

Zo begin je na een faillissement opnieuw

Soms is een faillissement onvermijdbaar. Toch betekent dit niet persé het einde van je bedrijf. Je kunt namelijk met de gezonde onderdelen van je bedrijf doorgaan en een nieuw bedrijf oprichten: een doorstart maken.

07 februari 2017

De zes succespijlers bij ingrijpende veranderingen op het werk

Column | Een gezonde doorstart maken

De ondernemer die ik hielp bij het maken van een gezonde doorstart, wilde graag volop aandacht hebben voor de emoties die daarmee gepaard gingen. Ze was ervan overtuigd dat dit belangrijk was, ondanks het ‘gedoe’ dat het ook zou opleveren. Geen eenvoudige klus. Wat mij hielp, waren de zes succespijlers waar ik altijd op kan teruggrijpen.

15 juli 2013

Wat gebeurt er met je BV bij overlijden?

Wat kun je al regelen voor je bedrijf als je straks komt te overlijden?

Als je als bedrijfseigenaar overlijdt, dan kan dit het einde van je BV betekenen. Wie moet namelijk de lopende zaken gaan waarnemen? Wat kun je hiervoor nú al regelen, zodat alles straks goed komt?

24 januari 2013

Getoond 1 tot en met 10 van 11 totaal, er zijn meerdere pagina's