Salaris

Verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke medewerkers

Hoe pas je je personeelsbeleid aan op diversiteit?

Waar de vrouw kiest voor vrije tijd, leuke collega’s, thuiswerken en een goede werk/privé-balans, kiest de man voor salaris, een uitdagende functie en ontspanning met collega’s. Hoe pas je daar je personeelsbeleid op aan?

31 juli 2017

Grens minimumjeugdloon naar 22 jaar

Eerder regulier minimumloon

Vanaf 1 juli 2017 vallen 22-jarige werknemers niet meer onder het minimumjeugdloon. Ze verdienen dan minimaal het reguliere minimumloon.

25 juli 2017

Hoe behoud ik mijn beste personeel?

Een kwestie van salaris of van waardering?

Goed personeel vinden is lastig, je beste medewerkers behóuden misschien nog wel lastiger. Heb je eindelijk een groep goede mensen, lonken ze naar de concurrent. Motiveer je beste werknemers met deze tips.

20 juli 2017

Wat is langdurend zorgverlof?

Welke verplichtingen heb je als werkgever?

Als een levensbedreigend ziek kind, partner of ouder van je medewerker zorg behoeft, kan hij een beroep doen op het langdurend zorgverlof. Tijdens dat verlof hoef je geen salaris door te betalen.

28 november 2016

Uurloon bestaat niet

Column Ralph Karseboom

Ik hoor men altijd (klagend) praten over hun uurloon. Het is te laag, het is niet eerlijk en het is ongelijk. Maar is het wel oneerlijk? Waarom krijgt de een meer betaald dan de ander? Waarom bestaat uurloon niet? Dit alles zal ik in dit artikel behandelen.

14 oktober 2016

Werkgeverskosten zorgverzekering omlaag in 2014

Tarief wordt volgend jaar naar beneden bijgesteld

Het tarief van de werkgeversbijdrage voor de zorgverzekeringswet gaat vanaf 1 januari 2014 omlaag. Dat blijkt uit de evaluatie van de Wet Uniformering Loonbegrip (Wet ULB) die op 1 januari 2013 werd ingevoerd. Daarmee werd de bijdrage voor de zorgverzekeringswet overgeheveld van werknemer naar werkgever.

29 september 2014

Personeel ontevreden over beoordelingsgesprek

Ontevreden werknemers op zoek naar ander werk

Nederlandse werknemers zijn niet erg positief als het gaat om hun eindejaarsgesprek. Een kwart geeft aan uit te kijken naar een nieuwe baan omdat het beoordelingsgesprek niet verlopen is zoals verwacht. Dit blijkt uit een enquete van de NationaleVacaturebank.

27 maart 2014

De fiscale regels rond de dertiende maand

Hoe zit het precies met de eindejaarsbonus en dertiende maand?

Wil jij je personeel aan het einde van het jaar iets extra's geven? Dit zijn de fiscale en juridische regels rond de eindejaarsbonus en de dertiende maand.

02 december 2013

Dit is het minimumloon in 2014

Loonstijging van ruim een half procent

In 2014 zul je je werknemers iets meer moeten gaan betalen. De minimumlonen stijgen met 0,53 procent, wat neerkomt op bijna 8 euro per maand voor een fulltime werkende volwassene. Alle tarieven op een rij.

12 november 2013

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013

Ondernemer bespaart liever op reiskosten personeel dan op salaris

Besparen op personeelskosten is een must voor ondernemers

Ondernemers die willen besparen op personeelskosten, doen dat het liefste op mobiliteitsgebied, bijvoorbeeld door de leaseregeling te versoberen of de kilometervergoeding voor dienstreizen te verlagen.

10 mei 2013

De macht van Google Nederland: Google is not Evil

Vincent Evers en Pim van der Feltz op Googledebat 2010

Google in het MKB, 10% salarisverhoging wereldwijd, nieuwe trends, de macht van google, zoeken en het onderwijs, nieuwe trends en de macht van Google. Camerawerk Willem Overbosch

21 januari 2013

Ondernemer betaalt meewerkende partner niet

Tweederde van de meewerkende partners krijgt geen salaris

Zeker twee derde van de partners van ondernemers die meewerkt in het bedrijf, krijgt niet of nauwelijks salaris. Dit veroorzaakt regelmatig problemen als de relatie eindigt.

09 augustus 2012

Basissalaris directeur-grootaandeelhouder

Wat is het fictieve loon voor een DGA?

Een directeur-grootaandeelhouder (DGA) wordt als ondernemer beschouwd als hij een vergoeding krijgt voor de werkzaamheden die hij voor een bv verricht en als hij een groot deel van de aandelen bezit.

07 augustus 2012

Wat is een gangbaar target voor een bonus?

Wees duidelijk naar je personeel!

In sommige functies is het gebruikelijk om naast het gewone salaris een prestatiebeloning of bonus toe te kennen. De bedoeling is dat je medewerker een beter resultaat behaalt door het vooruitzicht op een bonus.

07 augustus 2012

Beloon jij onaardigheid?

Onvriendelijke werknemer verdient meer dan aardig type

Werkgevers hebben de neiging om zowel onaardige mannen als vrouwen meer salaris te geven. Aardige mannen verdienen bijna 18 procent minder dan hun gemene tegenpolen, bij aardige vrouwen is dat 5 procent.

04 oktober 2011

Facebook belangrijker dan salaris

Een vijfde neemt ontslag bij twitterverbod

Voor werknemers tussen de 25 en 35 jaar is het erg belangrijk om onder werktijd vrij te mogen internetten. Het mogen 'twitteren' en 'facebooken' is zelfs belangrijker dan het salaris. Dat blijkt uit onderzoek.

27 april 2011

Getoond 19 tot en met 36 van 44 totaal, er zijn meerdere pagina's