Salaris

Topsalarissen in mkb openbaar

Beloningen moeten op jaarrekening

Topsalaris hier, gouden handdruk daar. Af en toe komt er weer een multinational in het nieuws omdat er een flinke smak geld is uitgedeeld. Het mkb ontspringt te dans. Grote mkb-bedrijven kunnen daarom sinds begin deze week gedwongen worden de vergoeding van bestuurders te publiceren.

25 januari 2011

Betaling MKB onder landelijk gemiddelde

Vooral betaling midden- en hogere functies blijft achter

Dit blijkt uit onderzoek van Ondernemen!, het blad van koepelorganisatie MKB-Nederland, en het Haagse onderzoeksbureau Eprom. De salarissen in het midden- en kleinbedrijf liggen in de industrie, het transport en de logistiek onder het landelijk gemiddelde. Vooral in de midden- en hogere functies blijft de betaling achter.

15 december 2009

Minder koopkracht bij onveranderd loonstrookje

Onderzoek naar 1 miljoen salarisstrookjes

Wie er komend jaar van de baas niks bij krijgt, gaat er in besteedbaar inkomen op achteruit.

15 december 2009

Ontslagvergoeding verlagen naar half maandsalaris

Werkgeversorganisaties adviseren kabinet

Werkgeversorganisaties willen het kabinetsvoorstel voor een nieuw ontslagrecht op een aantal punten aanpassen. Zij stellen een lagere ontslagvergoeding voor (een half maandsalaris per gewerkt jaar in plaats van een maandsalaris) en willen aparte regelingen voor lagere inkomens en werknemers boven de 40 jaar schrappen.

15 december 2009

Modernisering ontslagrecht nodig voor arbeidsmarkt

Werkgeversorganisaties lijnrecht tegenover vakbeweging

Werkgevers bepleiten bij het kabinet een verandering in de plannen voor het ontslagrecht. Werknemers moeten bij ontslag geen heel maandsalaris per gewerkt jaar meekrijgen als vergoeding, maar een half maandsalaris.De vakcentrales FNV, CNV en MHP zijn principieel tegen het versoepelen van het ontslagrecht. Zij vrezen dat het voor werkgevers makkelijker en goedkoper wordt om werknemers te ontslaan en dat vooral oudere werknemers hieronder zullen lijden.

15 december 2009

Starter eist hoog salaris

Ook doorgroeimogelijkheden en functie zelf spelen rol bij keuze baan

Starters met een afgeronde HBO of WO-opleiding willen gemiddeld 2200 euro gaan verdienen als startsalaris. Zestig procent heeft al een concrete aanbieding gehad, veelal met een salaris tussen de 2000 en 2400 euro. Dit schrijft P&O Actueel.

15 december 2009

Ontslagrecht alsnog op de schop

Voorstel beperking ontslagvergoeding bij hogere inkomens

MKB-Nederland, VNO-NCW, en de vakbonden proberen uit de impasse te komen omtrent het ontslagrecht. Volgens bronnen over het akkoord krijgt de werknemer met een jaarsalaris van € 75.000,-- of hoger, bij vertrek maximaal één jaarsalaris mee. het akkoord zou in het diepste geheim zijn bereikt, maar is nog niet bevestigd door de diverse partijen.

15 december 2009

Bijbaan goed middel om hoog opgeleid personeel vroegtijdig binnen te halen

Studenten zetten vooral eigen netwerk in om aan bijbaan te komen

Steeds vaker worden bijbanen gebruikt om studenten in een vroeg stadium voor een vast dienstverband op de lange termijn te werven. Voor studenten zijn salaris, de reistijd en flexibele werktijden belangrijke aandachtspunten. Ook een goede werksfeer, een relaxte manager en de mogelijkheid om werkervaring op te doen spelen mee. Routinematig werk zorgt voor afhakers, zo blijkt uit onderzoek van Intelligence Group onder 575 studenten en scholieren.

15 december 2009

Getoond 37 tot en met 44 van 44 totaal, er zijn meerdere pagina's