Werving

Personeels desk

Veel sollicitatiebrieven? Kies de juiste kandidaat

Met deze tips word je de brievenberg de baas

De vacature bij je bedrijf levert meer dan honderd sollicitatiebrieven op. Fijn, al die belangstelling. Maar hoe voorkom je dat de juiste kandidaat ondersneeuwt in die enorme (online) brievenberg?

26 november 2014

Onderhandelen over salaris: hoe doe je dat?

Handvatten voor het belangrijkste gesprek met je sollicitant

Gefeliciteerd: je hebt de perfecte kandidaat gevonden voor de vacature bij je bedrijf. Je hoeft hem alleen nog binnen te halen. Tijd om te gaan onderhandelen over het salaris. Hoe pak je dat het slimst aan? Hier zijn wat handvatten.

26 november 2014

Tijdelijke premiekorting voor jonge werknemers

Twee jaar korting op jong personeel met uitkering

Het aannemen van jong personeel met een WW- of bijstandsuitkering wordt aantrekkelijker voor ondernemers. Tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2016 krijg je twee jaar premiekorting als je kiest voor een jonge werknemer die tot deze categorie behoort. Jouw winst? Maximaal 3.500 euro per werknemer.

03 juli 2014

De Baan van Next Journalist win je niet zomaar

MKBlog Tessa Witte | Achter de schermen bij The Next Journalist

Het begon met een wild idee van een challenge voor onze nieuwste vacature. Niet zomaar een vacature, maar iets bijzonders - iets waar een challenge bij past. De vacature is een baan bij MKB Servicedesk en De Zaak met de opdracht om namens ons mee te gaan op Crowd Expedition met Martijn Aretz, die onderzoek gaat doen naar de collaborative economy. Daar willen wij alles van weten en daar hebben wij de perfecte nieuwe collega voor nodig.

25 juni 2014

Ook een tijdelijke werknemer vraagt zorgvuldige selectie

Column Marjanka Jansen | Waarom verificatie van diploma’s belangrijk is

Eén van de veranderingen van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid schrijft met ingang van 1 juli 2014 voor dat een medewerker met een tijdelijk contract van een half jaar geen proeftijd heeft. Heb je als gevolg van de aantrekkende economie (tijdelijk) een medewerker nodig, voer ook dan een zorgvuldig selectie uit zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

02 juni 2014

Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten

40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.

11 april 2014

'Ondernemer heeft geen plek voor jonggehandicapten'

80 procent van de ondernemers heeft geen werk

Een grote meerderheid van de ondernemers heeft geen ruimte voor jongeren met een arbeidshandicap. Dat blijkt uit onderzoek van CNV Vakmensen onder ondernemers uit de vervoer-. industrie-, voedings- en bouwsector.

24 januari 2014

Werven op jongeren en 50-plus mag voortaan

Verbod op leeftijdsdiscriminatie deels opgeheven

In vacatureteksten en sollicitatieprocedures is het verboden te discrimineren op leeftijd. Daarop geldt tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015 een uitzondering, met de komst van een tijdelijke regeling die toestaat specifiek op jongeren of 50-plussers te werven.

22 januari 2014

Hoe maak ik plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

Rien den Boesterd (UWV) en Renzo Deurloo (GreenFox)

Deze uitzending staat in het teken van de vraag ‘Hoe maak ik plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?’ Rien den Boesterd, senior adviseur werkgeversdienstverlening en Renzo Deurloo, eigenaar van het bedrijf GreenFox delen hun ervaringen en tips.

16 december 2013

Hangout The Next Entrepreneur: op zoek naar personeel

Succesvol starten | Thema 6

Recruiter Marjanka Jansen van Flexibility en ondernemer Erik Weenink van Nyink bespreken met presentator Ronald de Snoo het startersthema 'op zoek naar personeel'.

15 november 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's