Werving

Nederlandse werknemers behoren tot internationale top

Hoe trek ik de slimste mensen naar mijn bedrijf?

Nederlandse werknemers doen het in vergelijking met werknemers uit andere ontwikkelde landen goed tot zeer goed op het gebied van taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Zorg dat jij als ondernemer deze slimmeriken naar je bedrijf trekt!

14 oktober 2013

Wat levert een Wajonger me op?

Ondernemer Kees van Maurik deelt zijn ervaringen

Kees van Maurik heeft twee Wajongers in dienst. Waarom heeft deze ondernemer gekozen voor Wajongers, wat zijn de voordelen en wat leveren deze personeelsleden Van Maurik op?

11 oktober 2013
Personeels desk

Op zoek naar jong talent? Zo doe je dat!

In drie stappen naar toppersoneel

Een slimme ondernemer richt zijn pijlen ook op jong talent. Je hebt deze jonge werkzoekenden straks, mede door de vergrijzing, namelijk hard nodig. Met deze tips vind je hen, en zij jou.

09 oktober 2013

Wat leveren jonge werknemers me op?

Frisse blik en nieuwe kennis maakt jongeren tot aanwinst

Vijf jaar werkervaring is geen gekke eis in een vacature. Besef je wel dat je daarmee jongeren uitsluit die juist van grote waarde kunnen zijn voor je bedrijf? Een frisse blik, nieuwe kennis, een oplossingsgerichte manier van werken: zomaar wat voordelen van jonge werknemers.

25 september 2013

Zes redenen waarom je beste personeel vertrekt

'Employees don't leave companies, they leave managers'

Je beste personeel vertrekt niet omdat ze je bedrijf niet meer inspirerend vinden; ze vertrekken omdat ze klaar zijn met jou als ondernemer. Het is wat gechargeerd, maar zo werkt het in de praktijk wel. Wat is de reden dat ondernemers hun personeel wegjagen?

02 juli 2013

15 procent personeel presteert ondermaats

Eén miljoen mensen lopen de kantjes er vanaf op hun werk.

Gemiddeld 15 procent van het personeel in Nederland presteert ondermaats, blijkt uit onderzoek onder 305 Nederlandse bedrijven. Anders gezegd: één miljoen mensen lopen de kantjes er vanaf op hun werk.

17 juni 2013

Quotum arbeidsgehandicapten vanaf 2017

Ondernemers moeten vanaf 2014 mensen met arbeidshandicap aan werk helpen

Ook al is het quotum arbeidsgehandicapten voorlopig uitgesteld, dat betekent niet dat je als werkgever het werk voor mensen met een arbeidshandicap volledig van je lijstje kunt schrappen.

27 mei 2013

Ondernemers verwachten groei of stabilisatie personeelsbestand

Column | Mkb speelt in op kansen in de markt

Ondernemers in het mkb staan bekend om hun optimisme. Ondanks economische tegenwind verwacht iets meer dan een derde van de ondernemers in 2013 te gaan groeien in personeel. Daarnaast verwacht 47 procent stabiliteit in hun personele bestand.

26 april 2013

En toen had ik medewerkers...

4 tips voor ondernemers die hun eerste personeel aannemen

Deze week had ik een leuk gesprek met een ondernemer. Een echte vakman; heel goed en gedreven in zijn specialisme, zijn zaakjes prima op orde. Er is één ding waar hij mee worstelt: het feit dat hij in korte tijd opeens zeven medewerkers heeft.

26 maart 2013

Gebruik social media slim bij sollicitaties

36 procent van de recruiters wijst sollicitanten af door informatie op internet

Socialmediaprofielen: recruiters gebruiken ze vaak om meer te weten te komen over hun sollicitanten. Een derde van de recruiters wijst sollicitanten zelfs op basis van deze informatie áf. Hoe kun jij als ondernemer social media slim inzetten bij sollicitatieprocedures?

11 maart 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 54 totaal, er zijn meerdere pagina's