Crowdfunding

Alles met de crowd

Column | Crowdfunding: heilige graal of oude wijn in nieuwe zakken?

Crowdfunding, crowdsourcing, crowdforcing: het is duidelijk dat alles rondom het thema ‘crowd’ hot is. Klanten, ambassadeurs, medewerkers, gelijkgestemden en volkomen vreemden worden bij organisaties en creatietrajecten betrokken en moeten dé oplossing leveren voor de problemen waar we in deze barre tijden mee te maken hebben.

06 september 2017

Sociaal ondernemen én winst maken: Hotel con Corazón doet het

Ondernemer in beeld | Onno Oostveen wil in tien jaar tijd, tien hotels opzetten

Al op dag één was het Nicaraguaanse Hotel con Corazón van ondernemers Onno Oostveen en Marcel Zuidhof een succes. Natuurlijk hielp het dat de Lonely Planet stond te trappelen om te komen logeren en dat Trip Advisor het hotel een nummer 1 notering bezorgde. Maar onderschat het sociale element niet: 100 procent van de winst gaat naar onderwijsprojecten in Nicaragua.

06 september 2017

"Crowdfunding wordt hét financieringsinstrument voor mkb'ers"

MKB Trends 2013: Financiering | Column Jan Wietsma

Ondernemers in het MKB ervaren de nodige problemen met het financieren van hun plannen. Uit recent onderzoek blijkt dat 54% van de MKB-ondernemers te maken krijgt met een al dan niet gedeeltelijke afwijzing van hun financieringsaanvraag. De redenen daarvoor zijn divers.

06 september 2017

Themabijeenkomst ondernemersvereniging Zoetermeer

Willem Overbosch over ontwikkelingen op financieringsgebied

Willem Overbosch gaat naar de themabijeenkomst van RVOZ ondernemersvereniging Zoetermeer. Hij gaat in op actuele trends en ontwikkelingen in de markt voor financiering en daarbij in het bijzonder op crowdfunding.

06 september 2017

Resultaten Nationaal Crowdfunding Onderzoek

Motivatie van funders en geldzoekers onderzocht

Op woensdag 26 juni worden de resultaten van het Nationaal Crowdfunding Onderzoek bekend gemaakt. 1277 respondenten gaven online antwoord op vragen over hun motivatie om aan crowdfunding deel te nemen als donateur of investeerder.

06 september 2017

Een ondernemingsplan in één A4

Column Floris Venneman | In vijf stappen het perfecte plan voor je bedrijf

Dagen, nachten, weken of zelfs maanden zwoegen op een ondernemingsplan: het zal veel startende ondernemers bekend in de oren klinken. Bedenk je eens wat er zou gebeuren als je deze tijd en energie zou steken in het verbeteren van je product of dienst. Of nog beter: in het vinden en contracteren van je eerste klant(en).

06 september 2017

OuiShare Fest

Europees congres over de deeleconomie

Een jaarlijks evenement over de deeleconomie met sprekers en gasten van over de hele wereld. Dat is OuiShare. Experts, innovators en ondernemers delen op dit congres hun visie op de nieuwe economie.

06 september 2017

Start Crowdfunding!

Gratis voorlichting tijdens Nationale Crowdfunding Week

Crowdfunding is de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland. Als de huidige groei doorzet, wordt in 2015 op deze manier al meer dan 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering vergaard. Wil je ook aan de slag met crowdfunding of er gewoon meer over weten? Kom naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten!

06 september 2017

Crowd Expedition van start met team topexperts

Hoe kan de deeleconomie een duurzaam model worden?

Crowd Expedition ging donderdag 1 mei van start. Samen met 15 partners en 30 internationale experts gaat expeditieleider Martijn Arets op zoek naar de werkelijke toegevoegde waarde en potentieel van de deeleconomie, crowdfunding, social business, crowdsourcing en co-creatie.

06 september 2017

Ondernemende dames in het RadioCafé

3 oktober 2014

Het MKB RadioCafé concentreert zich deze week opnieuw –wegens doorslaand succes – op vrouwelijk ondernemerschap. Er schuiven drie jongedames aan met ambitieuze plannen, mooie verhalen over hoe het zo gekomen is en verre buitenlanden als inspiratie.

06 september 2017

Getoond 51 tot en met 60 van 79 totaal, er zijn meerdere pagina's