Crowdfunding

Halfjaar Kickstarter in Nederland: 75 procent campagnes faalt

Onderzoek Crowd Expedition

Deze week is het een half jaar geleden dat het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter digitaal voet zette op Nederlandse bodem. Uit analyse van Crowd Expedition blijkt dat driekwart van de projecten hun doel niet haalt. Waar gaat het mis en wat gaat er wel goed? De resultaten van het onderzoek.

06 september 2017

Crowdfunding Day 2015

Leer hoe te crowdfunden

Wil jij ook leren hoe je slim kunt crowdfunden? Op het event worden verschillende aspecten van crowdfunding behandeld en leer je ook hoe je zelf een goede crowdfundingcampagne opzet.

06 september 2017

Waarom leningcrowdfunding zo populair is

Interview met Remko Jansen

Het fenomeen crowdfunding begon als kneuterige online collectebus, maar tegenwoordig heeft het steeds vaker de vorm van een lening zoals die vroeger werd verstrekt door de bank. Remko Jansen heeft bij Knab een crowdfundplatform geïntegreerd in de dienstverlening. Knab is de eerste bank om dit te realiseren. “We krijgen soms financieringsaanvragen van klanten die het geld niet eens direct nodig hebben”, aldus Remko.

07 maart 2017

5 vragen over gestapeld financieren

Welke financieringsvormen kun je combineren?

Kleine bedrijven die op zoek zijn naar geld zijn steeds vaker aangewezen op gestapeld financieren. Maar wat is dat precies en hoe werkt het in de praktijk? Expert financiering, Roeland van Dijk, geeft antwoord op 5 prangende vragen. Bekijk de video.

01 februari 2017

Hoe maak je een financieringsplan?

Tips van Guust Jutte (Rabobank) over financiering voor starters

Je wilt een bedrijf starten of bent net gestart en hebt nu financiering nodig voor je plannen. Hoe pak je dat aan? Raphael Klees van MKB Servicedesk spreekt erover met Guust Jutte, Business manager Bedrijven bij Rabobank. Hij legt uit waar je op moet letten bij het maken van een goed financieringsplan.

13 oktober 2016

Crowdfunding bezig met opmars in Nederland

Column | Waarom toezicht van de AFM en DNB een goede zaak is

Crowdfunding, een wereldwijd steeds populairder wordend fenomeen krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. De Nederlandse markt blijft hierbij niet achter!

10 oktober 2016

Ondernemer haalt 100.000 euro op via MKB Crowdfunding

Onderneming brengt hoogste geldbedrag via crowdfunding ooit bijeen

Een mooier begin van het jaar had Enviu zich niet kunnen wensen. Op 1 januari 2012 behaalde de onderneming haar financieringsdoel - 100.000 euro - via MKB Crowdfunding, een gezamenlijk initiatief van MKB Servicedesk en Symbid.

10 oktober 2016

Willem Overbosch bij RTL Z | Toekomstmakers

Wat betekent de Nederlandse introductie van Kickstarter?

Het Amerikaanse crowdfundingplatform Kickstarter is vanaf nu beschikbaar in Nederland. Willem Overbosch van MKB Servicedesk vertelt op RTL Z wat crowdfunding kan betekenen voor ondernemers.

21 september 2016

Hoe financier ik mijn bedrijf?

Ervaringen van ondernemers

Hoe financieren andere ondernemers hun bedrijf? Doen ze het zelf of met behulp van externe financiers? En welke financiers zijn dat? Vrienden, familie, investeerders, de bank, crowdfunders? In deze video delen vier ondernemers en een specialist hun visie.

11 september 2015

De risico's van crowdfunding

De bank versus crowdfunding

Crowdfunding wordt vaak genoemd als een goed alternatief voor financiering via de bank. Maar is dat ook zo? Wat zijn de risico's? Raphael Klees van MKB Servicedesk spreekt erover met Gijsbert Koren van crowdfunding adviesbureau Douw & Koren en Bastiaan Burgwal van financier MILK Intel. "Ondernemers moeten af van de kredietverslaving."

14 november 2014

Getoond 61 tot en met 70 van 79 totaal, er zijn meerdere pagina's