Financiering

Crowdfunding duurzame winst

Hulpmiddel voor mvo

Natuurlijk kan crowdfunden rendement opleveren. Maar ondernemers kunnen er ook hun mvo-doelen mee helpen te behalen. En dat blijkt populair.

04 mei 2017

Mag de bank je rekening courant verlagen?

Column Arjen Paardekooper | Kwestie Deutsche Bank

Eind april van dit jaar heeft Deutsche Bank een groot aantal ondernemers bericht dat de relatie met hen zou worden beëindigd en dat uitstaande kredieten tegen eind november terugbetaald moeten worden. Veel ondernemers worden nu geconfronteerd met telefoontjes van accountmanagers van Deutsche Bank. Wat te doen?

31 maart 2017

Partner borg bij lening? Pas op!

Column Arjen Paardekooper | Goede afspraken over beëindigen financiering

Mede ingegeven door de crisis en 'Basel III', waait er een andere wind door de financiële wereld. Het gevolg hiervan is dat veel kredieten op dit moment worden opgezegd. Daar waar herfinanciering mogelijk is, leidt dit veelal niet tot grote problemen, maar daar waar herfinanciering niet of moeilijk te verkrijgen is, wél. Vaak leidt dit tot discussie met de bank, zo niet tot een juridisch 'handgemeen'.

31 maart 2017

Waarom leningcrowdfunding zo populair is

Interview met Remko Jansen

Het fenomeen crowdfunding begon als kneuterige online collectebus, maar tegenwoordig heeft het steeds vaker de vorm van een lening zoals die vroeger werd verstrekt door de bank. Remko Jansen heeft bij Knab een crowdfundplatform geïntegreerd in de dienstverlening. Knab is de eerste bank om dit te realiseren. “We krijgen soms financieringsaanvragen van klanten die het geld niet eens direct nodig hebben”, aldus Remko.

07 maart 2017

'Investeerder kijkt vooral naar de ondernemer zelf'

Tips om een investeerder te overtuigen

Twee startende ondernemers houden een presentatie voor een investeerder. Beiden hebben een prima businessplan. Toch krijgt de één financiering en de ander niet. Hoe krijgt je daar als ondernemer grip op?

08 februari 2017

5 vragen over gestapeld financieren

Welke financieringsvormen kun je combineren?

Kleine bedrijven die op zoek zijn naar geld zijn steeds vaker aangewezen op gestapeld financieren. Maar wat is dat precies en hoe werkt het in de praktijk? Expert financiering, Roeland van Dijk, geeft antwoord op 5 prangende vragen. Bekijk de video.

01 februari 2017

Sociaal ondernemen als drijfveer

Netty en Nanny zoeken financiering via MKB Crowdfunding

Een kledinglijn opzetten voor en door rolstoelers. Dat is wat Netty en Nanny samen willen bereiken. Zodra ze de financiering via MKB Crowdfunding voor elkaar hebben, willen ze met een tehuizen in Nederland bezoeken.

13 januari 2017

Wat kan de deeleconomie voor jou betekenen?

Kansen en bedreigingen van de Collaborative Economy

Crowdfunding, crowdsourcing, de deeleconomie, co-creatie: hippe trends, maar wat betekenen ze voor de toekomst? Het project Crowd Expedition onderzoekt hoe ondernemers de oude en nieuwe economie kunnen combineren tot een duurzaam model.

13 januari 2017

Ondernemer haalt 100.000 euro op via MKB Crowdfunding

Onderneming brengt hoogste geldbedrag via crowdfunding ooit bijeen

Een mooier begin van het jaar had Enviu zich niet kunnen wensen. Op 1 januari 2012 behaalde de onderneming haar financieringsdoel - 100.000 euro - via MKB Crowdfunding, een gezamenlijk initiatief van MKB Servicedesk en Symbid.

10 oktober 2016

Prinsjesdag 2016: gevolgen voor ondernemers

Wat betekenen de kabinetsplannen voor mijn bedrijf?

De plannen van de regering voor 2017 zijn bekend. Er gaat weer een hoop veranderen. Wat zijn de belangrijkste fiscale en financiële wijzigingen voor bedrijven? Een overzicht.

27 september 2016

Getoond 91 tot en met 100 van 190 totaal, er zijn meerdere pagina's