Financiering

Prinsjesdag 2016: gevolgen voor ondernemers

Wat betekenen de kabinetsplannen voor mijn bedrijf?

De plannen van de regering voor 2017 zijn bekend. Er gaat weer een hoop veranderen. Wat zijn de belangrijkste fiscale en financiële wijzigingen voor bedrijven? Een overzicht.

27 september 2016

Betaal je innovatie in 5 stappen

Hoe ga ik mijn innovatie betalen?

Als je eenmaal besloten hebt om te innoveren, zul je je vernieuwing moeten bekostigen. Een paar tips om te zorgen dat je niet onverwacht financieel in de knel komt.

22 september 2016

Welke financieringsvormen kan ik combineren?

Video - voorbeelden van gestapeld financieren

Welke vormen van financiering kun je combineren? Hoe bepaal je welke financieringsvormen geschikt zijn voor jouw bedrijf? Expert Roeland van Dijk geeft in deze video enkele voorbeelden.

21 maart 2016

Meldpunt voor klachten over late betalingen

MKB-Nederland stelt zwarte lijst op met grote wanbetalers

Zit jij ook met smart te wachten op de betaling van een aantal openstaande rekeningen? Je bent niet de enige. Ondernemers in het mkb hebben in totaal zo’n negen miljard euro aan onbetaalde rekeningen uitstaan. Veel bedrijven zijn daardoor failliet gegaan. MKB-Nederland gaat wanbetalers nu aanspreken op hun verantwoordelijkheid.

16 februari 2016

Incassobureau

Wat is een incassobureau?

Een incassobureau is een bedrijf die voor bedrijven of voor particulieren zorgt dat een ander bedrijf of particulier haar openstaande rekening betaalt.

01 december 2015

Ondernemers worden verder geholpen aan de stamtafel

MKB Radiocafé 18 juni 2015

In een frisse aflevering van het MKB RadioCafé komen zaken aan bod die de echte ondernemer verder helpen. Gastheer Bram Donkers doet als kleine zelfstandige zelf ook de dingen die hij het leukste vindt, maar soms hebben ondernemers wat structuur nodig om optimaal te presenteren. Aan de stamtafel verschijnen deze week mede-ondernemers die dat zetje kunnen geven.

26 juni 2015

Masterclass: businessplan

Voor startende en net gestarte ondernemers

De Rabobank organiseert een masterclass op 19 mei. Thema is het businessplan en het is bedoeld voor startende en net gestarte ondernemers.

19 mei 2015

Geld op de bank of in een oude sok?

Hoe spaar jij geld voor 'later'?

Waar bewaar je nou als ondernemer je zuurverdiende geld? Is dat het slimst op de bank of toch maar in de spreekwoordelijke oude sok? In deze video vertellen verschillende ondernemers hoe ze dit aanpakken.

15 april 2015

Mag de bank de opslag zomaar verhogen?

Column Jasper Hagers | Vaste of variabele rente?

Veel ondernemers komen in de knel door de hoge financieringslasten, terwijl de variabele rente (EURIBOR) op dit moment erg laag staat. Vaak komt dat door een verhoging van de opslagen of opslag, waardoor er absurd hoge rentelasten ontstaan. De problemen ontstaan vooral doordat het mkb vast zit door de renteswap. Het beëindigen van een renteswap is door de negatieve marktwaarde/ boete erg lastig.

19 december 2014

'Minder feestjes en extra’s door werkkostenregeling'

Tips voor de nieuwe werkkkostenregeling

Ondernemers bezuinigen volgend jaar massaal op extra’s voor personeel, zoals feestjes, uitjes en kerstpakketten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad op gezag van belastingexperts Deloitte en KPMG. Volgens MKB Servicedesk, VNO-NCW en MKB-Nederland valt het wel mee, maar ook MKB Servicedesk krijgt veel vragen over de nieuwe werkkostenregeling (WKR). Daarom zetten wij de veranderingen voor jou op een rij.

10 december 2014

Getoond 101 tot en met 110 van 191 totaal, er zijn meerdere pagina's