Financiering

Problemen bij financiering ondernemers

Kleine bedrijven en jonge, snelgroeiende bedrijven in nood

Bij de financiering van ondernemers uit het mkb spelen structurele problemen. Vooral voor kleine, op Nederland gerichte bedrijven en voor jonge, snelgroeiende bedrijven is weinig krediet beschikbaar.

06 september 2017

Je startkapitaal halen uit de menigte

Het Parool over Crowdfunding

Eind oktober 2011 verscheen in het Parool een artikel over het fenomeen crowdfunding. Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, spreekt in dit artikel zijn vertrouwen uit over deze alternatieve financieringsvorm. Lees hieronder het hele artikel.

06 september 2017

Verdubbeling financiering via crowdfunding

Ondernemers vinden vaker financiering via crowdfunding

Crowdfunding maakt een flinke groei door in Nederland, vooral als financieringsvorm voor ondernemers. In de eerste helft van 2012 is in totaal 3 miljoen euro opgehaald via crowdfunding; 1,5 miljoen door ondernemers.

06 september 2017

Crowdfunding in Europa dit jaar naar 450 miljoen euro

Europese regelgeving nodig om financieringsvorm verder te laten groeien

Crowdfunding groeit sterk in Europa. In 2011 werd er meer dan 300 miljoen euro opgehaald via ruim 200 platformen. Daarmee vormt crowdfunding in Europa een derde van de wereldmarkt.

06 september 2017

Sociaal ondernemen én winst maken: Hotel con Corazón doet het

Ondernemer in beeld | Onno Oostveen wil in tien jaar tijd, tien hotels opzetten

Al op dag één was het Nicaraguaanse Hotel con Corazón van ondernemers Onno Oostveen en Marcel Zuidhof een succes. Natuurlijk hielp het dat de Lonely Planet stond te trappelen om te komen logeren en dat Trip Advisor het hotel een nummer 1 notering bezorgde. Maar onderschat het sociale element niet: 100 procent van de winst gaat naar onderwijsprojecten in Nicaragua.

06 september 2017

Themabijeenkomst ondernemersvereniging Zoetermeer

Willem Overbosch over ontwikkelingen op financieringsgebied

Willem Overbosch gaat naar de themabijeenkomst van RVOZ ondernemersvereniging Zoetermeer. Hij gaat in op actuele trends en ontwikkelingen in de markt voor financiering en daarbij in het bijzonder op crowdfunding.

06 september 2017

Start Crowdfunding!

Gratis voorlichting tijdens Nationale Crowdfunding Week

Crowdfunding is de snelst groeiende vorm van financieren en investeren in Nederland. Als de huidige groei doorzet, wordt in 2015 op deze manier al meer dan 100 miljoen euro aan bedrijfsfinanciering vergaard. Wil je ook aan de slag met crowdfunding of er gewoon meer over weten? Kom naar een van de voorlichtingsbijeenkomsten!

06 september 2017

Ruud Hendriks met dé tips voor starters

Oprichter Startupbootcamp vertelt wat nodig is om succesvol te worden

Durf je plan bij te stellen, maak een pivot, blijf realistisch en heb je cijfers op orde. Starterslessen met voorbeelden en anekdotes van Ruud Hendriks, bekend als radio- en televisiepresentator, schrijver van het boek I'm Hungry en oprichter van Startupbootcamp.

27 juni 2017

Checklist: een financiële prognose maken

Van rekensom maken tot financieringsvorm kiezen

Welk bedrag staat er uiteindelijk onder de streep? Dat is de hamvraag voor ondernemers, want uiteindelijk moet het resultaat natuurlijk positief uitpakken. Houd een vinger aan de pols wat betreft de financiën. Een gedegen financiële prognose is het begin. Gebruik deze checklist.

27 juni 2017

De subsidie top 6

Een overzicht van veel voorkomende subsidieregelingen

Er bestaan honderden subsidieregelingen en financieringsmogelijkheden in Nederland. Welke subsidies worden vaak aangevraagd? We zetten de zes meestgebruikte subsidieregelingen op een rij.

16 juni 2017

Getoond 81 tot en met 90 van 190 totaal, er zijn meerdere pagina's