Dossier Overname

 
businessman-handshake-corporate.jpg

Overnameprijzen flink gestegen

Overnamebarometer 2018
In de afgelopen twee jaar zijn de verkoopprijzen van bedrijven flink gestegen. Met name bedrijven in de sectoren Bouw & Installatietechniek en IT & Online zijn met gemiddelde stijgingen tot wel 9 procent aanzienlijk duurder geworden.
Hoe-verkoop-ik-mijn-bedrijf.jpg

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Het antwoord op basis van een casus
Je bedrijf verkopen. Omdat je met pensioen wilt, omdat je iets anders wilt of om een andere reden. Het is iets waar veel ondernemers soms over nadenken. Daarom lees je hier het antwoord op de vraag: ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’.
Op-overnamepad--Dit-moet-je-weten!.jpg

Op overnamepad? Denk hieraan!

Deze fouten maak jij niet!
Als onderneming wil je groeien! Dat kan door een bedrijf over te namen of door een deel van een bedrijf af te splitsen, een carve out. Bij een carve out ‘poets’ je het afgesplitste bedrijf op om het te verkopen. Het is bij een strategische overname of carve out belangrijk dat de positie van het moederbedrijf verstevigd wordt. In de praktijk gaat het in veel gevallen fout bij de integratie en/of de carve out. Hier lees je de meest gemaakte fouten bij een carve out en hoe jij die kan voorkomen.
Zo-zit-het-met-de-intentieovereenkomst.jpg

Zo zit het met een intentieovereenkomst

Is een intentieovereenkomst hetzelfde als een verkoopovereenkomst?
Je wilt je bedrijf verkopen of je wilt een bedrijf kopen EN je hebt een (ver)koper gevonden. Gefeliciteerd! Nu moet je een intentieverklaring opstellen. Wat is een intentieovereenkomst, wat moet erin staan en wat zijn de gevolgen van zo'n overeenkomst?
Untitled design42.jpg

Wat is goodwill en bestaat dat nog?

Column John Oostveen | Overname-Experts
In de gouden jaren tot 2008 was een fors bedrag aan goodwill vanzelfsprekend. In de recessie kwam goodwill in een ander daglicht te staan. Hoe is de huidige situatie in de overname-praktijk?
Untitled design31.jpg

“Een brief op de mat...”

Column Jan Willem van Hunnik | Eagle TradeVision
Onderstaande brief werd ontvangen door de eigenaar van een innovatief en groeiend productiebedrijf in de fijnmechanische industrie. In eerste instantie was hij positief verrast, gelet op het voorstel. Zo'n brief had hij nog nooit eerder ontvangen...
sfs.jpg

Verkopen tegen de hoogste prijs of...

Column Jack Eerens | EMS Merger & Acquisitions
Regelmatig hoor je verhalen dat de eigenaar van een onderneming deze wil verkopen tegen de hoogste prijs. Wat is dan hierbij de hoogste prijs? En zijn die verhalen wel valide?
Untitled design2.jpg

Wat houd je als ondernemer netto over aan de verkoop van je bedrijf?

Column Jan Willem van Hunnik | Eagle TradeVision
Stel: je wilt je bedrijf verkopen, er zijn kopers en je weet de waarde van je bedrijf! Dat is op zich al mooi, maar krijg je de waarde van het bedrijf bij verkoop ook als netto geld in handen?
Untitled design (95).jpg

Je bedrijf verkopen, cashen en gewoon door blijven ondernemen: de pre-exit

Column Rob Beeren | Diligence
Jij als ondernemer op leeftijd hebt eigenlijk drie wensen: 1: Je zou op enig moment toch wel eens je pensioen willen veiligstellen (cashen). 2: Je zou graag willen blijven ondernemen, maar alle gedoe eromheen gaat je steeds meer tegenstaan. 3: Je wilt eigenlijk nog niet echt van uw bedrijf af.
Untitled design (83).jpg

Het in kaart brengen van de wensen bij bedrijfsoverdracht

Column Thijs Muijsenberg | Company Shaping
Als overnameadviseur kom ik regelmatig bij ondernemers over de vloer. Een van mijn eerste vragen is dan: waar sta je over vijf jaar en in welke fase bevindt zich je bedrijf dan?
Getoond 1 tot 10 van 76. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Overname

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten