Betalingsverkeer

Tien tips om valutarisico's te reduceren

Column Rob Adrichem | Pas op met internationale betalingen

Als je als mkb'er je eerste stappen zet in de internationale handel, zijn valutarisico’s vaak een onbekend fenomeen. Schommelingen in de wisselkoers kunnen aanzienlijk zijn en het verschil betekenen tussen een winstgevende en een verliesgevende transactie.

01 december 2017

Vier systemen om mobiel mee te betalen

MKB Trends 2014

Mobiel betalen hoeft niet per definitie te betekenen dat klanten betalen met hun mobiel. Wel heb jíj een mobiel apparaat nodig om het voor je klanten mogelijk te maken om mobiel te betalen. En dan heb je de keuze uit de volgende vier systemen.

12 juni 2017

Hoe zorg ik voor slimme factuurverwerking?

Stap 1: Breng je factuurstromen in kaart

Om er achter te komen welke vorm van factuurverwerking rendabel is voor jouw bedrijf is het zaak eerst de omvang en de kosten van je eigen factuurverwerkingsproces goed in kaart te brengen. Hoe? Lees verder.

12 juni 2017

Mobiel betalen heeft de toekomst

Vraag is: met welke technologie?

In de komende maanden zullen drie grote banken (ABN Amro, ING en Rabobanak) contactloos betalen gaan 'uitrollen': contactloos betalen met bankpas of smartphone. Een proef met deze vorm van betalen in Leiden vorig jaar september was een succes.

12 juni 2017

Helft bedrijven riskeert betalingen te missen

Wie op 1 februari niet over is op SEPA, mist inkomsten

Ongeveer de helft van de mkb-bedrijven heeft zijn administratiesystemen nog niet aangepast aan de nieuwe Europese regels rond betalingsverkeer. Dat is ernstig, want als je op 1 februari nog niet over bent op SEPA, krijg je simpelweg je geld niet meer.

26 september 2016

Zeker van je geld

Bekijk de talkshow met ondernemer Marco van Veen

Hoe kun je ervoor zorgen dat je op tijd je geld krijgt? Marco van Veen vertelt hoe hij het heeft aangepakt. Met zijn bedrijf, SolarNRG, heeft hij te maken met veel kleine en aantal hele grote klanten. In het verleden heeft hij veel geld verloren door niet-betalende klanten. Nu heeft hij zekerheid.

05 juli 2016

Maakt jouw organisatie onnodige kosten?

Wout Gortworst | Tips om te besparen

Printerkosten, energiekosten, papierkosten en kosten op kantoorartikelen zijn hoogstwaarschijnlijk kostenposten waar je als ondernemer nog flink op kunt besparen! Niet overtuigd? Hieronder enkele cijfers en feiten op een rij.

25 maart 2016

SEPA op 1 augustus een feit

Reminder: Ben jij klaar voor het nieuwe betalen?

Is jouw bedrijf helemaal klaar voor de nieuwe betaalstandaard SEPA? Zijn alle rekeningnummers in je administratie omgezet naar IBAN? Huidige rekeningnummers en betaalmiddelen zijn na 1 augustus 2014 niet meer bruikbaar.

04 augustus 2014

Gemeenten betalen facturen van ondernemers nog steeds te laat

MKB-Nederland 'zwaar teleurgesteld' in resultaten

Het betaalgedrag van gemeenten richting ondernemers is vergeleken met 2012 maar weinig verbeterd. Gemeenten betalen gemiddeld 8 dagen te laat. In vergelijking met de resultaten van vorig jaar, is er slechts 1 dag winst geboekt. In totaal wordt een kwart van alle rekeningen te laat betaald. Dat blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet in opdracht van MKB-Nederland.

19 maart 2014

Duizenden bedrijven straks niet klaar voor SEPA

Let op: zorg dat jij geen betalingen misloopt!

20.000 tot 60.000 bedrijven zullen op 1 februari nog niet klaar zijn voor de overgang naar het Europese rekeningnummer IBAN, schatten de Nederlandse banken. Dat is een probleem, want banken mogen vanaf 1 februari geen betaal- of incasso-opdrachten meer verwerken met oude nummers. Zorg dat jij hier niet bijhoort.

06 januari 2014

Getoond 11 tot en met 20 van 42 totaal, er zijn meerdere pagina's