Betalingsverkeer

"Nieuwe factoring met name voor mkb geschikt"

Interview met Laurens van der Starre van SVEA Finans

Binnen 24 uur gegarandeerd je volledige factuur uitbetaald krijgen zonder er naar om te kijken; dit is factoring nieuwe stijl. Een beheersbaar financieringsalternatief voor ondernemers.

22 oktober 2013

Financiering: waar een wil is, is een weg

Factoring nu ook goede financieringsoptie voor MKB

Voor ondernemers is het steeds moeilijker om hun bedrijfsfinanciering rond te krijgen. Vooral het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de dupe van steeds strengere eisen van banken en andere externe financiers. Maar er zijn oplossingen.

22 oktober 2013

Hoe kun je klanten ook op locatie laten pinnen?

Steeds meer mogelijkheden voor mobiel betalen

Steeds meer consumenten nemen alleen hun pinpas mee als ze gaan winkelen: makkelijk, veilig en je kunt er bijna overal mee terecht. Als ondernemer moet je er dus voor zorgen dat mensen bij je kunnen pinnen. Ook voor ondernemers die op locatie werken, komen er steeds meer mogelijkheden om mobiel pinnen te faciliteren.

22 oktober 2013

29 procent horeca-ondernemers is pinloos

Voorkom dat je klanten naar de concurrent lopen

Hoewel de pinpas helemaal ingeburgerd is, zijn ze er nog steeds: ondernemers die géén pinapparaat in hun café of snackbar hebben staan. Bij 29 procent van de horecabedrijven is het niet mogelijk om te pinnen, terwijl de verwerking van een pinbetaling je mínder kost dan een cashbetaling.

22 oktober 2013

Weekly hangout: SEPA en cybercrime

Kijk live mee!

Ga je met vakantie? Let op, cybercriminelen slaan juist dan hun slag. Cybercrime-expert Wouter Parent legt uit hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw bedrijf niet wordt getroffen. En nog iets om niet te vergeten: op 1 februari 2014 gaan we over op SEPA: de Europese betaalmarkt. Daar moet je je wel op voorbereiden. Hoe? Kijk om 12.00 uur mee naar de Weekly Hangout!

30 september 2013

Klanten laten pinnen volgend jaar mogelijk duurder

Evaluatie over pinkosten komt eind dit jaar

De kosten voor een betaling met de pinpas zijn nu ongeveer 5 tot 6 eurocent. Dit tarief blijft tot 1 januari 2014 ongewijzigd. Over de transactiekosten moet nog worden onderhandeld door de Nederlandse banken en Detailhandel Nederland, maar de kans is aanwezig dat ze omhoog gaan - in lijn met de rest van Europa.

24 juli 2013

Grote bedrijven moeten mkb sneller betalen

Werkgroep haalt grote concerns over betalingstermijn te verkorten

Door mkb-ondernemers sneller te betalen, kunnen grote bedrijven economische groei stimuleren en bijdragen aan een oplossing voor de financieringsproblemen van het mkb. Een werkgroep onder leiding van oud-ABN AMRO-bestuurder Jan Peter Schmittmann moet hier voor gaan zorgen.

16 april 2013

"Ook kleinere ondernemer moet pin kunnen aanbieden"

Patrick Hurenkamp lanceert Payleven, een mobiel pinsysteem

Kleinere ondernemers de mogelijkheid bieden om klanten te laten betalen met hun pinpas. Dat is het doel van Payleven, het in 2012 opgerichte bedrijf waarvan de 28-jarige Patrick Hurenkamp aan het hoofd van de Nederlandse tak staat.

12 april 2013

Van contant betalen overstappen naar pin-only? Wacht nog even!

DNB waarschuwt voor overgang op pin-only winkels

Uit angst voor overvallen en diefstal gaan steeds meer ondernemers over op pin-only, maar De Nederlandsche Bank (DNB) waarschuwt dat we hierdoor kwetsbaar worden voor cyberaanvallen en stroomproblemen. Overal contant kunnen betalen blijft nodig, vindt de bank.

18 maart 2013

Zelfstandigen willen vooraf worden betaald

Vooral bij mkb stuurt zzp’er factuur vooraf

Bijna de helft van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) wil door zijn opdrachtgever vooraf worden betaald. Vooral bij kleinere bedrijven stuurt de zelfstandige al een factuur voor een deel van het bedrag, vóór hij aan zijn werkzaamheden begint.

15 maart 2013

Getoond 21 tot en met 30 van 42 totaal, er zijn meerdere pagina's