Export

Internationaal ondernemen desk

Nieuwe prijs voor ondernemen in België

Nomineer je voor de Orange Diamond Awards

Ben jij actief in België? De Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg en de Belgische Kamer van Koophandel voor Nederland roepen samen met KPMG en ABN AMRO de Orange Diamond Awards in het leven voor de ondernemers die het best bezig zijn aan de andere kant van de grens.

11 december 2015

Met welke internationale handelsrestricties moet ik rekening houden?

Checklist | Wat mag je uitvoeren en doorvoeren?

Je mag niet elk product zomaar exporteren. Voor bepaalde goederen en landen bestaan internationale handelsrestricties. Hierbij gaat het om militaire goederen en spullen die als wapen kunnen worden ingezet. De regels zijn gebaseerd op internationale verdragen, exportcontroleregimes en Europese besluitvoering.

11 december 2015

Met welke milieuwetgeving krijg je te maken bij export?

Hoe het werkt met vergunningen en beperkingen

Als je gaat exporteren, krijg je vaak met milieuwetgeving te maken. Onder meer radioactieve stoffen en nucleair materiaal, gevaarlijke stoffen, milieugevaarlijke stoffen en afval mag je niet zomaar de grens overbrengen.

11 december 2015

Creëer een exportteam

Hoe en waarom voeg je een exportteam samen?

Exporteren is een kwestie van een lange adem. Het is daarom raadzaam een exportteam samen te stellen. Het hoeft fysiek geen aparte afdeling te worden, maar het team moet wel heldere taken en functies krijgen en regelmatig bijeen komen om plannen te maken en de voortgang te bespreken.

11 december 2015

Bedrijfsprocessen uitbesteden via offshoring

Hoe besteed je productieprocessen uit aan lagelonenlanden?

Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij je productieprocessen uitbesteedt aan toeleveranciers in het buitenland. Dit kun je doen omdat het goedkoper is, denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve processen naar lagelonenlanden. Maar ook omdat je zelf niet over de juiste kennis of voldoende capaciteit beschikt. Bekende offshorelanden zijn India en China. Binnen Europa is Polen een populair land voor het uitbesteden van de productie.

10 december 2015

Wat houden de OESO-richtlijnen in?

Maatschappelijk verantwoord importeren en exporteren

Als je zaken doet in het buitenland dan wil je niet te maken krijgen met slechte arbeidsomstandigheden of milieuverontreiniging. Nationale en internationale overheden hebben richtlijnen opgesteld waaraan jouw bedrijfsactiviteiten zouden moeten voldoen.

10 december 2015

Meer export dankzij social media

Column | Social media internationaal inzetten

Ook in exportland zijn social media op dit moment een hot item. Je hoort en leest dat je mee 'moet' doen met Twitter, LinkedIn en Facebook, omdat je anders de boot mist. Maar wat zijn realistische verwachtingen?

10 december 2015

Export naar Frankrijk: Agent of eigen personeel?

Column Anneke van der Pasch | Laagdrempelig starten met eigen Frans personeel

Veel Nederlandse exporteurs starten hun activiteiten in Frankrijk met een agent. Een mogelijkheid om tegen een lage investering te kunnen profiteren van het Franse omzetpotentieel. Handelsagenten hebben kennis en ervaring, waardoor jij het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden.

04 mei 2015

In de voetsporen van koningin Wilhelmina en Atatürk

Column Marc Guillet – Van contacten naar contracten

Het houdt nog steeds niet over met de economische vooruitzichten in Nederland en Europa. De economische groei trekt dit jaar aan tot 1½ procent van het bruto binnenlands product (bbp), zo voorspelt het Centraal Planbureau. Maar het ‘herstel blijft broos’, zo waarschuwt het onderzoeksbureau in zijn jongste economische beleidsanalyse.

27 januari 2015

Links bij whitepaper Exporteren voor FHI-leden

Alle links uit het whitepaper vind je hier

FHI is het collectief van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. De federatie functioneert als netwerk en richt zich volgens haar missie op de activiteitenvelden collectieve marketing, individuele dienstverlening en belangenbehartiging voor de ruim achthonderd aangesloten bedrijven. Binnen de vier branches bestaan clusters waarin gelijksoortige bedrijven zijn georganiseerd.

10 december 2013

Getoond 71 tot en met 80 van 93 totaal, er zijn meerdere pagina's