Innovatie desk

Samen innoveren rendeert

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en groeien. De Innovatie desk helpt je op weg: van ideevorming tot financiering en het bouwen van een innovatieve organisatie.

Vernieuwen in de bloemenbranche

Innovatieve uitvinding redt Bercomex uit de crisis

‘Innovatie is van levensbelang voor je bedrijf’, een veelgehoorde uitspraak, waarvan machinebouwer Bercomex het bewijs is. Door net op tijd een innovatieve machine op de markt te brengen, hield het bedrijf het hoofd boven water tijdens de crisis.

11 juni 2014

BLITTS: sneller en goedkoper een bouwvergunning

Innovatieve ondernemers helpen gemeenten en burgers

Een vergunning aanvragen voor een kleine verbouwing is veel te ingewikkeld, vinden Martijn Verbeek en Joris Kleinveld. De ondernemers hebben een efficiënt online programma ontwikkeld voor burgers en gemeenten. In Den Haag is het een succes en steeds meer gemeenten willen meedoen.

28 mei 2014

Waarom is innoveren belangrijk?

Erik Ham van TNO legt uit

Ondernemers kunnen veel hebben aan innovatie. Maar wat is het precies, waarom is het belangrijk en welke obstakels kun je tegenkomen? Erik Ham van TNO geeft tekst en uitleg.

15 mei 2014

Innovatieve ondernemers winnen prijzen in Parijs

Vernieuwing brengt Nederlandse ondernemers verder

Vier innovatieve Nederlandse bedrijven vielen in de prijzen tijdens de beurs voor lichtgewicht materialen JEC in Parijs. Ze wonnen prijzen voor vernieuwende producten en concepten die ze hebben ontwikkeld.

22 april 2014

Hoe vind ik een zakenpartner?

Innoveren samen met een business partner

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een zakenpartner, zeker op het gebied van innovatie. Door samen te werken met een business partner kun je bijvoorbeeld de financiering van een innovatief product rond krijgen, maar ook kennis uitwisselen, een onderzoeksproject starten, je product verkopen of de buitenlandse markt verkennen. Als hebt besloten dat je wilt samenwerken, hoe vind je dan een geschikte partner?

22 april 2014

Bouw Informatie Model bevordert samenwerking

Wat is BIM en wat doet het voor ondernemers?

Het Bouw Informatie Model (BIM) bevordert het samenwerken in de bouwketen en zorgt ervoor dat ondernemers hun werk efficiënter en beter kunnen doen. Dat was de conclusie van de eerste TNO Technologie Update voor MKB-ondernemers.

22 april 2014

Innoveren: Technologie zoekt Ondernemer

Jan Gerbrands (Technology of Sense B.V.) en Erik Ham (TNO)

Als je als ondernemer wilt innoveren hoef je niet helemaal vanaf nul te beginnen. Sommige kennisinstellingen hebben programma's waarbij ze nieuwe kennis doorgeven aan jou als ondernemer. Kennis of techniek die jij kunt gebruiken om te innoveren.

18 april 2014

In welke landen vraag ik octrooi aan?

Tips voor het bepalen van je keuze

Naast Nederlandse octrooien kun je je uitvinding ook Europees en zelfs wereldwijd beschermen. Omdat het aanvragen van buitenlandse octrooien veel tijd en geld kost moet je goed bedenken voor welke landen het wel en niet zinvol is. Een aantal tips die je kunnen helpen met beslissen vind je in dit artikel.

15 april 2014

Ben ik geschikt voor innovatie?

De eigenschappen van een ondernemer met innovatiesucces

Wie aan innovatieve ondernemers denkt, kan niet onder Steve Jobs uit. Zijn ideeën, charisma en ongebreidelde geloof in zichzelf en zijn ideeën hebben de wereld veranderd. Toch hoef je geen Steve Jobs te zijn om te kunnen innoveren. Het enige wat je nodig hebt, zijn bepaalde eigenschappen die je geschikt maken voor innovatiesucces.

15 april 2014

Hoe bescherm ik mijn merk?

Waar moet een merk aan voldoen voor ik het kan registreren?

Je doet er verstandig aan om de merken van je onderneming, diensten of producten te registeren. Niet alle namen of logo’s kunnen echter tot een merk gerekend worden. Controleer dus goed of de namen die je gebruikt wel een merk zijn. In dit artikel vind je enkele richtlijnen waarmee je dit kunt bepalen.

16 januari 2014

Getoond 121 tot en met 130 van 133 totaal, er zijn meerdere pagina's