Mobiel Werken desk

Praktische informatie over het nieuwe werken

De tijd dat jij een medewerker een bureau met PC toewees, is voorbij. Vandaag de dag zijn het laptops, smartphones en tablets die de dienst uitmaken. Thuis werken? Dat is de normaalste zaak van de wereld. Cloud computing en video conferencing horen daar onherroepelijk bij. Lees er alles over in de Mobiel Werken desk

Zzp'er moet steeds verder reizen om opdracht binnen te halen

Opdrachtgevers bezoeken en pitchen kost zzp'ers veel reistijd

Zelfstandigen moeten steeds meer en verder reizen om een opdracht binnen te halen. Gemiddeld 8,8 uur per week en 105,6 minuten per dag hebben zzp'ers het afgelopen jaar besteed aan reistijd. Een flink verschil met de gemiddelde Nederlander, die 60,3 minuten per dag kwijt is.

09 oktober 2013

Hoe voorkom je dat metadata je bedrijf schade toebrengen?

Column Wouter Parent | Spijker je kennis over metadata bij

De zomer heeft mooie herinneringen opgeleverd. Herinneringen die je met je smartphone hebt vastgelegd. In die foto's zit een hoop informatie verscholen die zomaar in de verkeerde handen kan vallen: metadata. Hoe zit het daarmee? Is de informatie die automatisch aan media en documenten wordt gekoppeld alleen maar eng? Of kun je deze data ook nuttig gebruiken voor je onderneming?

01 oktober 2013

Mobiel Werken steeds populairder

Doe mee met de week van Het Nieuwe Werken

In 2010 werkte 27 procent van de werknemers in Nederland thuis. Gemiddeld gaat het om 6,2 uur per week. Vijf jaar geleden lag dat op 5,5 uur. Mobiel werken wint dus langzaam maar zeker terrein.

27 september 2013

Van Spaanse wijn importeren naar oplossing voor roamingprobleem

Ondernemer in beeld | Duizenden klanten in anderhalf jaar tijd

Duizend particulieren die zijn product gebruiken en honderdveertig bedrijven met één tot veertig aansluitingen. Ondernemer John Boot mag zijn product MyPrivateHotspot' een succes noemen. Zijn doel? Het 'roamingprobleem' oplossen.

27 september 2013

Helft ondernemers nog niet in de cloud

14 procent mkb'ers heeft 'nog nooit gehoord' van cloud

54 procent van de ondernemers in Nederland maakt nog geen gebruik van cloud computing. En een kwart van de ondernemers weet het eigenlijk niet, of 'de cloud' onderdeel is van het werkproces. Dat blijkt uit onderzoek van Exact naar de rol van de cloud binnen het mkb.

24 september 2013

Hoe maak ik een back-up in de cloud?

Online back-ups maken

Een back-up maken doe je om de bestanden en data van je bedrijf veilig te stellen, mocht je harddisk crashen of er een brand uitbreken. Dat kan op een externe harde schijf, maar ook in de cloud. Hoe dan?

12 september 2013

Onderzoek: ICT as a Service

Mobiel Werken onderzoek II : Hoe sta jij ervoor?

Om te testen hoe ondernemend Nederland ervoor staat op het gebied van mobiel werken in combinatie met ICT, stellen we je graag kort een aantal specifieke vragen.

06 september 2013

Ondernemer mist middelen om mobiel te werken

Onderzoek MKB Servicedesk | Ondernemer beperkt in mobiele mogelijkheden

Bijna 90 procent van de ondervraagde ondernemers vindt dat thuis of onderweg werken doelmatiger is dan naar kantoor komen. Toch doet meer dan de helft van de ondernemers het nog niet, omdat ze niet beschikken over de juiste apparaten om mobiel te werken.

05 augustus 2013

MKB Servicedesk werkt op het strand

Het Nieuwe Werken met Nan van Grootel (Creaforti)

Ondernemen kun je overal. Kantoor: kan. Maar maak het eens wat spannender. Bedenk een nieuw plan in de bossen, organiseer een meeting in een strandtent en zet de puntjes op de i in een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. MKB Servicedesk geeft het goede voorbeeld en werkt morgen op het strand van Noordwijk.

24 juli 2013

Roaming: mobiel internetten in het buitenland

Houd de kosten van internationaal mobiel werken in de hand!

Roaming is mobiel internetten in het buitenland. Websites bezoeken, mail verzenden en ontvangen: veel smartphones doen het automatisch. Hoe duur is roaming en hoe houd je de kosten in de hand?

05 juli 2013

Getoond 81 tot en met 90 van 99 totaal, er zijn meerdere pagina's