Laatste STAP-budget in aangepaste vorm verder

Vanaf september wordt subsidie gerichter ingezet

NL Leert Door ontwikkeladvies en scholing voor je werknemers

Vanaf 2024 verdwijnt het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Het resterende budget van 2023 wordt vanaf september gerichter ingezet. Alleen OCW-erkende opleidingen komen nu in aanmerking voor subsidie.

Nog € 102 miljoen aan STAP-budget beschikbaar

In 2023 was er in totaal € 170 miljoen aan STAP-budget beschikbaar. De een-na-laatste aanvraagronde start op maandag 18 september 2023 om 10.00 uur.

Tijdens deze ronde kan in totaal € 10 miljoen aan subsidie worden verstrekt. Dat is een stuk lager dan de € 34 miljoen die gepland stond voor rondes eerder dit jaar.

Het allerlaatste tijdvak van 2023 start vanaf 15 november 2023. Daarna stopt STAP volledig.

Alleen OCW-erkende opleidingen

Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor OCW-erkende opleidingen. Dit zijn opleidingen en diploma’s onder toezicht van de onderwijsinspectie, die worden erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het gaat daarbij om voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo), MBO-, HBO-, en WO-(Universitaire) opleidingen. 

Dit naar aanleiding van een aangenomen motie in de Tweede Kamer. Op deze manier wil het inmiddels demissionaire kabinet het resterende STAP-budget van dit jaar gerichter inzetten voor scholing die echt opleidt voor de arbeidsmarkt.

Wat vind je van dit artikel?

Martin de Coninck

Auteur

Martin de Coninck

Vanuit mijn werk als freelance copywriter ervaar ik hoeveel er komt kijken bij ondernemen. Tijd is schaars en kennis bijspijkeren op het gebied van ondernemen schiet er al snel bij in. Juist als copywriter vind ik het belangrijk om de tijd te nemen onderwerpen goed te begrijpen en te onderzoeken. Door het vervolgens begrijpelijk op te schrijven wil ik ondernemers kennis bieden en tijd besparen, zodat zij het beste uit hun bedrijf kunnen halen.