Overname desk

Praktische informatie over de koop of verkoop van je bedrijf
Powered by
<span style='color:#4c4c4c'>Praktische informatie over de koop of verkoop van je bedrijf</span>
Overnames mkb.jpg

Aantal verkochte MKB-bedrijven sterk gestegen

Persbericht
In de tweede helft van 2019 is het aantal verkooptransacties in de MKB-overnamemarkt met 35% gestegen. Het prijsniveau bleef onveranderd hoog: gemiddeld wordt voor een MKB-bedrijf 4,95 keer de brutowinst betaald.
businessman-handshake-corporate.jpg

Overnameprijzen flink gestegen

Overnamebarometer 2018
In de afgelopen twee jaar zijn de verkoopprijzen van bedrijven flink gestegen. Met name bedrijven in de sectoren Bouw & Installatietechniek en IT & Online zijn met gemiddelde stijgingen tot wel 9 procent aanzienlijk duurder geworden.
Indeplaatsstelling huurovereenkomst.png

Hoe zit het met de ‘Indeplaatsstelling huurovereenkomst’?

Kun je als nieuwe eigenaar zomaar de plek van de oude innemen?
Als jij een bedrijf overneemt, heb je bijna altijd te maken met zakelijk onroerend goed in de vorm van bijvoorbeeld een kantoor of een bedrijfspand. Nu is er zoiets als ‘Indeplaatsstelling huurovereenkomst’. Hier vervangt de nieuwe eigenaar van het bedrijf de oude in de huuroverkomst. Wanneer en hoe dit kan leggen we graag aan je uit.
MKB-het-is-ook-nooit-goed.jpg

Overname: het is ook nooit goed

Berg je maar!
Ken je dat? Mensen die altijd iets te zeuren hebben? Bij wie het nooit goed is? Kun je daar niet tegen? Begin dan niet aan een bedrijfsovername. Of huur iemand in die het voor je regelt en blijf weg bij de onderhandelingen. Want het is namelijk nooit goed.
Hoe-verkoop-ik-mijn-bedrijf.jpg

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Het antwoord op basis van een casus
Je bedrijf verkopen. Omdat je met pensioen wilt, omdat je iets anders wilt of om een andere reden. Het is iets waar veel ondernemers soms over nadenken. Daarom lees je hier het antwoord op de vraag: ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf?’.
Op-overnamepad--Dit-moet-je-weten!.jpg

Op overnamepad? Denk hieraan!

Deze fouten maak jij niet!
Als onderneming wil je groeien! Dat kan door een bedrijf over te namen of door een deel van een bedrijf af te splitsen, een carve out. Bij een carve out ‘poets’ je het afgesplitste bedrijf op om het te verkopen. Het is bij een strategische overname of carve out belangrijk dat de positie van het moederbedrijf verstevigd wordt. In de praktijk gaat het in veel gevallen fout bij de integratie en/of de carve out. Hier lees je de meest gemaakte fouten bij een carve out en hoe jij die kan voorkomen.
Zo-zit-het-met-de-intentieovereenkomst.jpg

Zo zit het met een intentieovereenkomst

Is een intentieovereenkomst hetzelfde als een verkoopovereenkomst?
Je wilt je bedrijf verkopen of je wilt een bedrijf kopen EN je hebt een (ver)koper gevonden. Gefeliciteerd! Nu moet je een intentieverklaring opstellen. Wat is een intentieovereenkomst, wat moet erin staan en wat zijn de gevolgen van zo'n overeenkomst?
Untitled design42.jpg

Wat is goodwill en bestaat dat nog?

Column John Oostveen | Overname-Experts
In de gouden jaren tot 2008 was een fors bedrag aan goodwill vanzelfsprekend. In de recessie kwam goodwill in een ander daglicht te staan. Hoe is de huidige situatie in de overname-praktijk?
Untitled design31.jpg

“Een brief op de mat...”

Column Jan Willem van Hunnik | Eagle TradeVision
Onderstaande brief werd ontvangen door de eigenaar van een innovatief en groeiend productiebedrijf in de fijnmechanische industrie. In eerste instantie was hij positief verrast, gelet op het voorstel. Zo'n brief had hij nog nooit eerder ontvangen...
sfs.jpg

Verkopen tegen de hoogste prijs of...

Column Jack Eerens | EMS Merger & Acquisitions
Regelmatig hoor je verhalen dat de eigenaar van een onderneming deze wil verkopen tegen de hoogste prijs. Wat is dan hierbij de hoogste prijs? En zijn die verhalen wel valide?
Getoond 1 tot 10 van 42
Er zijn meerdere pagina's.

Meestgelezen in Overname desk

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten