Personeelswerving

10 voordelen van werken met allochtone jongeren

Waarom wij wél willen werken met Asha’s en Achmeds

Werkgevers, de overheid en scholen moeten samen hard aan de slag om arbeidsdiscriminatie tegen te gaan, schrijft Tanja Jadnanansing op de opiniepagina van Het Parool. Zij zegt: "Hoe leg je uit dat de arbeidsmarkt niet zit te wachten op Asha’s en Achmeds?" 1 op de 10 werknemers van Fruitful Office is allochtoon en jonger dan 25 jaar. Managing partner Jacob Nawijn schijft een pleidooi om wél met allochtone jongeren te werken.

22 april 2016

De participatiewet: wat betekent het voor jou?

14.000 extra banen tussen nu en 2017

In het sociaal akkoord hebben het kabinet en sociale partners (werkgevers en werknemers) afgesproken om extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Tussen nu en 2017 moeten er 14.000 extra banen bijkomen. Wat betekent dit voor jou als ondernemer?

30 juli 2015

Veel sollicitatiebrieven? Kies de juiste kandidaat

Met deze tips word je de brievenberg de baas

De vacature bij je bedrijf levert meer dan honderd sollicitatiebrieven op. Fijn, al die belangstelling. Maar hoe voorkom je dat de juiste kandidaat ondersneeuwt in die enorme (online) brievenberg?

26 november 2014

Hoe huur ik tijdelijk personeel in?

Stappenplan tijdelijk personeel inhuren via een uitzend- of detacheringsbureau

Heb je tijdelijk personeel nodig, dan kun je dit inhuren via een intermediair, zoals een uitzend- of detacheringsbureau. Met welke wettelijke regels moet je rekening houden? Volg dit stappenplan.

14 juli 2014

Gebruik social media slim bij sollicitaties

36 procent van de recruiters wijst sollicitanten af door informatie op internet

Socialmediaprofielen: recruiters gebruiken ze vaak om meer te weten te komen over hun sollicitanten. Een derde van de recruiters wijst sollicitanten zelfs op basis van deze informatie áf. Hoe kun jij als ondernemer social media slim inzetten bij sollicitatieprocedures?

11 maart 2013

Laat je niet foppen bij een sollicitatiegesprek

Briljante video over een sollicitatiegesprek

21 januari 2013

'Excelleren.nu geeft handen en voeten voor personeelsontwikkeling'

RECRON ziet kansen in start project

MKB Servicedesk sprak met Martin Merks, manager Sociaal Beleid van Recron, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers. Merks vindt dat Excelleren.nu goed aansluit bij deze branche.

17 september 2012

Werken met jongeren uit de jeugdzorg

Doe je voordeel met gemotiveerd personeel tussen de 16 en 23 jaar

Ben je op zoek naar jong, gekwalificeerd personeel? Denk eens aan jongeren uit de jeugdzorg. Volgens MKB-Nederland en branchevereniging Jeugdzorg Nederland kun je met deze jongeren je voordeel doen.

06 augustus 2012

Personeelskrapte bij MKB

Functie-eisen worden bijgesteld om toch aan personeel te komen

Ruim driekwart van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) heeft problemen om vacatures te vervullen. Bij 184.000 ondernemingen staan vacatures open. Werkgevers stellen hun functie-eisen bij om toch aan personeel te komen. Het zittende personeel moet harder werken en meer overuren draaien. Dat meldt onderzoeksbureau EIM.

03 januari 2012

Ondernemers ontevreden over sollicitanten

Sollicitanten hebben onvoldoende opleiding en ervaring

Veel mkb-ondernemers zijn ontevreden over de motivatie, inzet, karakter en mentaliteit van sollicitanten. Dit is een groot struikelblok in de wanhopige zoektocht naar personeel.

15 december 2009

Getoond 11 tot en met 20 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's