Werving & selectie

Personeels desk

Op zoek naar jong talent? Zo doe je dat!

In drie stappen naar toppersoneel

Een slimme ondernemer richt zijn pijlen ook op jong talent. Je hebt deze jonge werkzoekenden straks, mede door de vergrijzing, namelijk hard nodig. Met deze tips vind je hen, en zij jou.

09 oktober 2013

Handige links over regelingen voor je personeel

Doorverwijzingen vanuit het whitepaper

Heb je het whitepaper 'Regelingen en kortingen voor je personeel, het kan!' al gedownload? In het whitepaper vind je verschillende verwijzingen naar onderzoeken en externe informatiebronnen. Wil je hier meer over weten? De links vind je in dit artikel!

03 september 2013

Social media populair om personeel te werven

Helft ondernemers zet vacatures op LinkedIn, Facebook of Twitter

Bijna de helft van de ondernemers in het mkb - 47 procent - gebruikt social media om nieuw personeel te werven. De meeste ondernemers zetten hun vacatures op LinkedIn, maar Twitter en Facebook worden ook gebruikt om nieuwe werknemers te benaderen.

09 juli 2013

Personeel werven via internet

Vacature? Zoek zélf geschikte kandidaten voor je sollicitatieprocedure

Je kunt ouderwets een vacature online zetten en wachten tot de - hopelijk - perfecte kandidaat naar je toe komt, je kunt óók handig gebruik maken van alle mogelijkheden die internet biedt en actief mensen uitnodigen voor een sollicitatie.

08 juli 2013

Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

05 juli 2013

Is een Wajonger iets voor mij?

Wajonger: medewerker die sinds jonge leeftijd beperking heeft

Veel Wajongers kunnen met aanpassingen en de juiste begeleiding prima aan de slag bij een gewone werkgever. Denk je er weleens over iemand in dienst te nemen die sinds jonge leeftijd een arbeidsbeperking heeft?

27 juni 2013

Personeel werven

Het vullen van een vacature

Heb je een vacature? Denk goed na wat voor iemand je nodig hebt. Aan welke eisen moet de medewerker voldoen? Waar ga je op zoek naar kandidaten en hoe selecteer je daaruit?

27 juni 2013

Waar vind ik een Wajonger?

In contact komen met een Wajonger

Denk je erover een Wajonger aan te nemen, dan zijn er verschillende manieren waarop je een Wajonger kunt vinden die past bij je vacature.

27 mei 2013

Hans Biesheuvel en Marja van Bijsterveldt over SOS vakmanschap

Bezoek aan piano winkel F.A. Andriessen in Haarlem

Hans Biesheuvel (MKB-Nederland voorzitter) en Marja van Bijsterveldt (minister van Onderwijs) brengen in het kader van het vakmanschap een werkbezoek aan Pianowinkel Andriessen in Haarlem.

21 januari 2013

Welke onderwijsvormen zijn er op het mbo?

Alles over de verschillende soorten mbo-opleidingen

Elk jaar kiezen ongeveer 435.000 jongeren voor een vakopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Welke onderwijsvormen zijn er precies en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

06 augustus 2012

Selectie kandidaten

Hoe kies je je medewerker uit de kandidaten?

Het selecteren van de juiste kandidaat is een belangrijke stap in het sollicitatieproces. Besteed je hier niet voldoende aandacht aan, dan loop je de kans dat je een vacature vult met iemand die helemaal niet op zijn plaats is binnen je bedrijf.

06 augustus 2012

Studenten in je onderneming? Tien tips

Gooi een student in het diepe

Je hebt een student aangenomen als medewerker. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van die ‘frisse blik’? En welke taken kun je die student geven?

06 augustus 2012

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012

Aanstellen + Inwerkperiode

Een nieuwe medewerker introduceren in je onderneming

Na de sollicitatieprocedure heb je de knoop doorgehakt: deze wordt het! Vervolgens is het tijd in een gesprek de arbeidsvoorwaarden, de proeftijd en het contract te bespreken.

06 augustus 2012

Op zoek naar nieuw personeel

Wat heeft jouw onderneming nodig?

Het is belangrijk om de juiste medewerkers voor je onderneming te kiezen. Past iemand helemaal bij het bedrijf en is diegene echt geschikt voor de functie?

06 augustus 2012

Wat houdt de wet gelijke behandeling in?

Wat is de wet gelijke behandeling eigenlijk?

Mensen mogen niet ongelijk behandeld worden op basis van godsdienst, levensovertuiging, politieke overtuiging, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid, burgerlijke staat, arbeidsduur of soort contract.

06 augustus 2012

Moet ik een eerstedagsmelding doen?

Hoe meld je nieuwe medewerkers met een eerstedagsmelding aan?

De algemene verplichting om nieuwe medewerkers met een eerstedagsmelding bij de Belastingdienst aan te melden, is in 2009 vervallen. Toch moet je in sommige gevallen nog steeds eerstedagsmelding doen.

06 augustus 2012

Werken met jongeren uit de jeugdzorg

Doe je voordeel met gemotiveerd personeel tussen de 16 en 23 jaar

Ben je op zoek naar jong, gekwalificeerd personeel? Denk eens aan jongeren uit de jeugdzorg. Volgens MKB-Nederland en branchevereniging Jeugdzorg Nederland kun je met deze jongeren je voordeel doen.

06 augustus 2012

Getoond 37 tot en met 54 van 55 totaal, er zijn meerdere pagina's