Werving & selectie

Personeels desk

Wervingskanalen

Waar ga je op zoek naar nieuw personeel?

Wanneer je een vacature hebt, een functieprofiel en werknemersprofiel, kun je op zoek naar een geschikte medewerker. Maar waar ga je zoeken? Een aantal mogelijkheden op een rij.

22 april 2016

Wel of geen personeel?

Wat zijn de alternatieven?

Je bent zzp'er, een zelfstandige zonder personeel. Zonder personeel dus. Maar wat als je het steeds drukker krijgt? Wordt het dan toch tijd iemand aan te nemen? Een moeilijke keuze. Daarom: de voors en tegens.

22 april 2016

Hulp bij het aannemen van personeel

Voorkom onnodige advertenties

Het kan voorkomen dat je zaak zo groeit dat je extra mensen nodig hebt, maar geen tijd hebt om een selectie te maken uit de sollicitanten. Andere optie: je hebt een advertentie geplaatst, maar vindt geen geschikte kandidaat.

22 april 2016

Checklist voor het inzetten van een stagiair

In acht stappen naar een succesvolle stage

Het inpassen van een student of leerling in je bedrijf is niet een kwestie van een kort telefoontje. Zorg dat de stagiair(e) een toegevoegde waarde is voor je bedrijf. Hoe doe je dat? Een stappenplan.

06 januari 2016

Vijf redenen om te kiezen voor 55-plussers in je bedrijf

Wat is het voordeel van ouder personeel?

Oudere werknemers zijn vaker enthousiast over hun baan dan jongere werknemers, blijkt uit onderzoek van TNO en CBS. Het enthousiasme van 55-plussers is één reden om te kiezen voor oudere werknemers in je bedrijf, maar er zijn meer argumenten om te gaan voor 55-plussers in je personeelsbestand.

21 augustus 2015

Wat kun je nog méér aan een uitzendbureau vragen?

“Een uitzendbureau kan meer dan personeel leveren”

Haal je geregeld tijdelijk personeel in huis via het uitzendbureau? Dan heb je daar waarschijnlijk warme contacten. Heb je er wel eens aan gedacht om de banden nog wat verder aan te halen? Murielle Kouters doet het. En haar bedrijf heeft er veel profijt van.

26 februari 2015

Banen in de haven als businessmodel

Ondernemer in beeld | Watertalent

De haven van Rotterdam heeft meer nodig dan de aloude kraanmachinist. Wist je dat er ook juristen werken, verpleegkundigen en HR-specialisten? Watertalent brengt al deze mensen bij elkaar. Ook voor het mkb.

29 januari 2015

Buitenlands personeel aannemen

De Wet Arbeid Vreemdelingen

Heb je medewerkers die niet de Nederlandse nationaliteit hebben? Dat kan alleen als je je aan de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV) houdt.

10 december 2014

Een uitzendkracht inhuren? Dit moet je weten

Uitzendkracht: contract, salaris en communicatie

Uitzendbureaus nemen jou als ondernemer veel werk uit handen. Toch komt er bij het inhuren van uitzendkrachten nog wel wat kijken. En natuurlijk wil je ook de beste deal. Zorg dat je het slim aanpakt.

03 december 2014

Veel sollicitatiebrieven? Kies de juiste kandidaat

Met deze tips word je de brievenberg de baas

De vacature bij je bedrijf levert meer dan honderd sollicitatiebrieven op. Fijn, al die belangstelling. Maar hoe voorkom je dat de juiste kandidaat ondersneeuwt in die enorme (online) brievenberg?

26 november 2014

Getoond 21 tot en met 30 van 55 totaal, er zijn meerdere pagina's