Werving & selectie

Personeels desk

Onderhandelen over salaris: hoe doe je dat?

Handvatten voor het belangrijkste gesprek met je sollicitant

Gefeliciteerd: je hebt de perfecte kandidaat gevonden voor de vacature bij je bedrijf. Je hoeft hem alleen nog binnen te halen. Tijd om te gaan onderhandelen over het salaris. Hoe pak je dat het slimst aan? Hier zijn wat handvatten.

26 november 2014

Tijdelijke premiekorting voor jonge werknemers

Twee jaar korting op jong personeel met uitkering

Het aannemen van jong personeel met een WW- of bijstandsuitkering wordt aantrekkelijker voor ondernemers. Tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2016 krijg je twee jaar premiekorting als je kiest voor een jonge werknemer die tot deze categorie behoort. Jouw winst? Maximaal 3.500 euro per werknemer.

03 juli 2014

UWV en MKB-Nederland in actie voor werkzoekende 50-plusser

Open voor kansen, open voor 50-plus

UWV en MKB-Nederland gaan gezamenlijk campagne voeren om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten. De organisaties vragen werkgevers om 50-plussers uit te nodigen voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. De campagne ‘Open voor kansen, open voor 50-plus’ start maandag 30 juni op radio en internet en met bijeenkomsten in het land.

02 juli 2014

Werven op jongeren en 50-plus mag voortaan

Verbod op leeftijdsdiscriminatie deels opgeheven

In vacatureteksten en sollicitatieprocedures is het verboden te discrimineren op leeftijd. Daarop geldt tussen 1 januari 2014 en 31 december 2015 een uitzondering, met de komst van een tijdelijke regeling die toestaat specifiek op jongeren of 50-plussers te werven.

22 januari 2014

Nederlandse werknemers behoren tot internationale top

Hoe trek ik de slimste mensen naar mijn bedrijf?

Nederlandse werknemers doen het in vergelijking met werknemers uit andere ontwikkelde landen goed tot zeer goed op het gebied van taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen. Zorg dat jij als ondernemer deze slimmeriken naar je bedrijf trekt!

14 oktober 2013

Wat levert een Wajonger me op?

Ondernemer Kees van Maurik deelt zijn ervaringen

Kees van Maurik heeft twee Wajongers in dienst. Waarom heeft deze ondernemer gekozen voor Wajongers, wat zijn de voordelen en wat leveren deze personeelsleden Van Maurik op?

11 oktober 2013

Op zoek naar jong talent? Zo doe je dat!

In drie stappen naar toppersoneel

Een slimme ondernemer richt zijn pijlen ook op jong talent. Je hebt deze jonge werkzoekenden straks, mede door de vergrijzing, namelijk hard nodig. Met deze tips vind je hen, en zij jou.

09 oktober 2013

Handige links over regelingen voor je personeel

Doorverwijzingen vanuit het whitepaper

Heb je het whitepaper 'Regelingen en kortingen voor je personeel, het kan!' al gedownload? In het whitepaper vind je verschillende verwijzingen naar onderzoeken en externe informatiebronnen. Wil je hier meer over weten? De links vind je in dit artikel!

03 september 2013

Social media populair om personeel te werven

Helft ondernemers zet vacatures op LinkedIn, Facebook of Twitter

Bijna de helft van de ondernemers in het mkb - 47 procent - gebruikt social media om nieuw personeel te werven. De meeste ondernemers zetten hun vacatures op LinkedIn, maar Twitter en Facebook worden ook gebruikt om nieuwe werknemers te benaderen.

09 juli 2013

Personeel werven via internet

Vacature? Zoek zélf geschikte kandidaten voor je sollicitatieprocedure

Je kunt ouderwets een vacature online zetten en wachten tot de - hopelijk - perfecte kandidaat naar je toe komt, je kunt óók handig gebruik maken van alle mogelijkheden die internet biedt en actief mensen uitnodigen voor een sollicitatie.

08 juli 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 55 totaal, er zijn meerdere pagina's