Werving & selectie

Personeels desk

Talentvolle starters voor mkb door traineeships

MKB-Nederland wil hoogopgeleide starters in midden- en kleinbedrijf

De jacht op hoogopgeleide talenten is geopend door ondernemersvereniging MKB-Nederland. Waar nu de grote multinationals er meestal vandoor gaan met talenten, zijn het in de toekomst ondernemers die deze hoogopgeleiden tot hun personeel mogen rekenen. Traineeships moeten dit mogelijk maken.

05 juli 2013

Is een Wajonger iets voor mij?

Wajonger: medewerker die sinds jonge leeftijd beperking heeft

Veel Wajongers kunnen met aanpassingen en de juiste begeleiding prima aan de slag bij een gewone werkgever. Denk je er weleens over iemand in dienst te nemen die sinds jonge leeftijd een arbeidsbeperking heeft?

27 juni 2013

Personeel werven

Het vullen van een vacature

Heb je een vacature? Denk goed na wat voor iemand je nodig hebt. Aan welke eisen moet de medewerker voldoen? Waar ga je op zoek naar kandidaten en hoe selecteer je daaruit?

27 juni 2013

Waar vind ik een Wajonger?

In contact komen met een Wajonger

Denk je erover een Wajonger aan te nemen, dan zijn er verschillende manieren waarop je een Wajonger kunt vinden die past bij je vacature.

27 mei 2013

Hans Biesheuvel en Marja van Bijsterveldt over SOS vakmanschap

Bezoek aan piano winkel F.A. Andriessen in Haarlem

Hans Biesheuvel (MKB-Nederland voorzitter) en Marja van Bijsterveldt (minister van Onderwijs) brengen in het kader van het vakmanschap een werkbezoek aan Pianowinkel Andriessen in Haarlem.

21 januari 2013

Welke onderwijsvormen zijn er op het mbo?

Alles over de verschillende soorten mbo-opleidingen

Elk jaar kiezen ongeveer 435.000 jongeren voor een vakopleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Welke onderwijsvormen zijn er precies en wat betekent dit voor jou als ondernemer?

06 augustus 2012

Selectie kandidaten

Hoe kies je je medewerker uit de kandidaten?

Het selecteren van de juiste kandidaat is een belangrijke stap in het sollicitatieproces. Besteed je hier niet voldoende aandacht aan, dan loop je de kans dat je een vacature vult met iemand die helemaal niet op zijn plaats is binnen je bedrijf.

06 augustus 2012

Studenten in je onderneming? Tien tips

Gooi een student in het diepe

Je hebt een student aangenomen als medewerker. Maar wat kun je eigenlijk verwachten van die ‘frisse blik’? En welke taken kun je die student geven?

06 augustus 2012

Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven

Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.

06 augustus 2012

Aanstellen + Inwerkperiode

Een nieuwe medewerker introduceren in je onderneming

Na de sollicitatieprocedure heb je de knoop doorgehakt: deze wordt het! Vervolgens is het tijd in een gesprek de arbeidsvoorwaarden, de proeftijd en het contract te bespreken.

06 augustus 2012

Getoond 41 tot en met 50 van 55 totaal, er zijn meerdere pagina's