Rechter weigert ontslag werknemer steeds vaker

Gevolgen WWZ na 1 jaar
Nu de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) zijn eerste verjaardag viert, blijkt het de afgelopen maanden voor enorme veranderingen te hebben gezorgd. Rechters geven veel minder ontslagvergunningen en werkgevers betalen hogere vergoedingen om er onderling uit te komen. Wat is de oplossing?
Juridische kwesties oplossen?
Klik hier
Bezoek onze juridische desk
Ga
Afgelopen donderdag (30 juni) werden op het evaluatie congres WWZ de cijfers bekendgemaakt van een grootschalig empirisch onderzoek naar de effecten van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) op de kans op ontslag via de rechter. Met interessante uitkomsten. 'WWZ leidt tot minder ontslagvergunningen', rapporteerde BNR afgelopen weekend al. 
 

Grote afname ontslagvergunningen

De eerste geluiden vanuit de wandelgangen zijn ronduit schokkend. Het limitatieve karakter van de ontslaggronden in de wet die op 1 juli 2015 in werking trad blijkt tot een grote afname van ontslagvergunningen te hebben geleid. Dat is vooral ingewikkeld als er sprake is van verstoorde verhoudingen. Kunnen werkgevers én werknemers niet van elkaar af als het niet meer gaat?
 

Hogere ontslagvergoeding

Sinds de wet actief is wordt er meer geschikt. Juristen van werkgever en werknemer proberen er onderling uit te komen. In de vaststellingsovereenkomst spreekt men vaak hogere ontslagvergoedingen af dan de (wettelijk) voorgeschreven transitievergoeding. Geen probleem dus, zeker niet vanuit werknemersperspectief? Die wordt immers minder makkelijk ontslagen en vangt uiteindelijk meer. Of toch niet?
 

Laatste redmiddel

Los van de gok op het wel of niet verkrijgen van een ontslagvergunning onder het huidige WWZ stelsel, hoort de rechtbank voor werkgevers het laatste alternatief te zijn. De meeste arbeidsconflicten ontstaan vanuit miscommunicatie, (onderling) wantrouwen en werk-gerelateerde ziekte. Pas als je alles hebt geprobeerd om er samen uit te komen, moet je een ander de knoop door laten hakken.
 

Het betere alternatief

Ontslag heeft enorme impact. Met een hogere ontslagvergoeding vang je de financiële schade op. De emotionele impact van aan de kant gezet worden (werknemer) en reputatieschade/schade bij achterblijvend personeel (werkgever) blijven bestaan. Mediation is een uitstekend instrument om deze nevenschade te beperken. Een ervaren conflictprofessional helpt beide partijen om hun standpunten en belangen op een rijtje te krijgen. Het is geen zakelijke variant van relatietherapie, maar werkt wél positief door op de onderlinge relatie. In de vertrouwelijke, neutrale setting bij de mediator kan worden onderzocht hoe het gekomen is dat werkgever en werknemer niet meer samen door een deur kunnen.
 

Hoe ziet mediation eruit?

Aan tafel bij de mediator komt het gesprek weer op gang. Ontdekken wat de ander heeft ‘bezield’ en erkennen van evt. miscommunicatie en fouten onderweg creëert ruimte en zelfs wederzijds begrip voor de positie van de ander. En dan kan er opnieuw onderhandeld worden. Gaan we met elkaar verder of beter uit elkaar? En voor beide opties geldt dat partijen zelf de voorwaarden vaststellen. Deze afspraken worden, zeker bij een vertrekregeling getoetst door een onafhankelijke jurist. Geen hoge juridische kosten voor beide partijen, geen maandenlange juridische strijd in de rechtszaal met het grote risico dat je sinds invoering WWZ uiteindelijk met lege handen staat.
In mediation kom je op een effectieve en zo prettig mogelijke manier tot een oplossing voor een arbeidsconflict. Samen. Zonder de rechter. Met de mediator.
 
----
Dit artikel werd geschreven door Tabitha van den Berg ism Eline van Tijn.

'Gezondheid personeel cruciaal voor bedrijf'

Talkshow: Ismail Canga over ondernemen zonder zorgen
Ismail Canga, winnaar van de Dare to have a Dream Award 2015, spreekt met presentator Willem Overbosch over ‘financiële gezondheid’, ambitie en ondernemerschap.
gezondheid-personeel-cruciaal-voor-bedrijf-26216164143.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten