5 tips voor relevante ontmoetingen

Serendipity: onverwachte relevante ontmoetingen

25 juni 2019

Seats2Meet ken je wellicht al, van hun flexibele kantoren en handige oplossingen. Maar wist je dat Seats2meet.com rond het idee van serendipity is opgebouwd? Onverwachte, maar relevante ontmoetingen. Hier lees je 5 tips die jou helpen meer van deze contacten te maken.

 Tip 1: Laat jezelf zien 

Bij Seats2Meet betaal je niet met geld voor je co-working plek, maar met sociaal kapitaal. Dit is uniek in de wereld. Jouw sociaal kapitaal, je kennis, interesses en talenten zijn daarom extra belangrijk. Deel jouw verhaal met de mensen om je heen, zodat er makkelijk serendipiteit kan ontstaan - mensen denken graag met anderen mee. Hierdoor kan het algoritme je ook makkelijker matchen met gelijkgestemden. 

Wist je dat je jouw verhaal ook kunt delen in het online magazine van S2m. Gemaakt voor en door het netwerk met handige tips, mooie verhalen en inspirerende interviews. Er is een speciale plugin, waarmee je jouw content makkelijk kunt delen! 

Tip 2: Stel vragen 

Als we geen vragen stellen aan anderen, moet iedereen zelf het wiel uitvinden. En dat is niet nodig. Door vragen te stellen kan je aannames testen en hulp krijgen bij onderwerpen waar je zelf geen verstand hebt. Ook kom je door het stellen van vragen vaak tot betere oplossingen. Denk ook verder dan de werkvloer of je eigen netwerk.

Via het Seats2Meet-Passport kun je jouw vragen stellen en dankzij het algoritme komt dit terecht bij de personen die jou aan een antwoord kunnen helpen. Zo helpt het algoritme de serendipity weer een beetje in de goede richting. 

Tip 3: Wijk af 

Wijk eens af van je dagelijkse sleur en ontmoet mensen van verschillende culturen, mensen die aan verschillende vakgebieden werken en mensen met verschillende interesses en talenten. Dit leidt niet alleen tot een meer open blik - 1 van de belangrijkste ingrediënten van Serendipity - maar ook tot minder discriminatie en meer innovaties. Wist je dat Seats2Meet locaties over de hele wereld heeft? Van school tot kantoor en van woonkamer tot midden in een bedrijf.

Tip 4: Help anderen 

Door anderen te helpen laat je zien waar jouw kennis en interesses liggen. Je kan laten zien waar jij goed in bent en waar je blij van wordt. Ontvang je een vraag die gematchtis aan jouw S2M-profiel? Dat biedt mogelijkheden tot een nieuwe opdracht, vriendschap, of zelfs een job! Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit van Rotterdam blijkt dat 1 op de 6 gebruikers van Seats2meet.com wegging met een nieuwe job of een uitnodiging voor een nieuw project, of startte met een eigen bedrijf. Door anderen op een makkelijker manier te helpen kom je erachter waar jij blij van wordt of eigenlijk heel erg goed in bent

Tip 5: Plan niet

Misschien heb je het al eens ervaren, maar bij Seats2Meet wordt op een cha-ordische manier gewerkt. Dit heeft veel voordelen (uiteraard ook nadelen, maar de voordelen zijn in de meerderheid).

Door geen meerjarenplan te maken of je vast te pinnen op allerlei planningen, zijn ben je veel flexibeler en lukt het om in een klein team veel impact te maken. Maak gebruik van je netwerk, hierdoor krijg je meer serendipity-momenten die je telkens zullen verbazen. Door niet te plannen blijft je blik ook open (ingrediënt 1 voor serendipity ) en dus ook voor vernieuwingen, verbeteringen en innovaties.

Tip 6 (extra tip): Faciliteer serendipity

Wil jij serendipity faciliteren? Dat kan! Open jouw ruimte om elke dag in contact te staan met serendipity. Door jouw locatie te verbinden aan het S2M-netwerk kan men gematcht worden aan jouw locatie via het S2M Passport, kunnen ze bij jou werken en ontmoeten én krijg jij bakken met kennis en inspiratie in huis. Wij zeggen: win-win-win! Stel jij jouw locatie open voor nieuwe ontmoetingen?

Auteur

Nynke Willemsen