Verhoogt het nieuwe werken de productiviteit van werknemers?

Flexibiliteit verhoogt de productiecapaciteit

30 augustus 2012

De vrijheid die mobiel werken voor werknemers met zich meebrengt, is voor de werkgever vaak een obstakel: de controle verdwijnt. Maar werknemers zijn juist productiever als ze vrijheid krijgen om hun werktijden in te delen.

Een werknemer die mobiel werkt is productiever en stelt zich loyaler op naar de werkgever. Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar uit onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum blijkt dit wel degelijk.

Hoe komt dat dan?

Als drie personen in een kantoorruimte zitten en één van hen gaat bellen, daalt de productiviteit van de andere twee met 37 procent, zo blijkt uit onderzoek. Thuis kan je daarentegen ongestoord je werk doen en je beter concentreren. Dat verhoogt de productiviteit. Tijdens het thuiswerken worden daarom ook vaak klussen gedaan die veel concentratie vereisen, zoals leeswerk en het opstellen van rapporten.

Avondmens of ochtendmens

De flexibiliteit van mobiel werken geeft je medewerkers ook de mogelijkheid om werk en privé beter te kunnen combineren. De werknemer doet zijn werk op het moment dat hij of zij zich het prettigst voelt. Dus als één van je medewerkers een avondmens is, doet hij zijn werk ’s avonds en slaapt hij inderdaad ’s morgens uit. Zolang het werk af komt, zou dat geen probleem moeten zijn. Bij mobiel werken ligt de focus niet meer op het maken van uren maar op resultaat en effectiviteit.

Flexibel werken, flexibele houding

Als je personeel thuis werkt, vergt dat van jou als ondernemer dus een flexibele houding. Je moet erop kunnen vertrouwen dat je personeel het werk goed doet, en de controle los durven laten. Maak duidelijke resultaatafspraken over wat er in een dag, week of maand af moet komen. Als een van je werknemers dan op een doordeweekse dag om twee uur ’s middags gaat winkelen, maar 's avonds  verder werkt aan projecten, dan maakt dat voor de productiviteit niets uit.