Facilitair

Bedrijfsvoering

Waar dien ik een klacht in over energiezaken?

Tips om de juiste instanties te vinden

Je hebt een klacht over de energierekening, krijgt geen aansluiting op het elektriciteitsnet of bent het oneens met een besluit van het ministerie van Economische Zaken. Waar kun je een klacht indienen?

12 juli 2018 2 minuten

De postbus

Wie, wat, waar, hoe en waarom zou je een postbus gebruiken?

Eénderde van de bedrijven in Nederland maakt gebruik van een postbus. Dit correspondentieadres geeft je bedrijf een professionele uitstraling en zorgt dat je 's ochtends vroeg al over je post beschikt.

10 februari 2016 2 minuten

Waar let ik op bij het kiezen van een schoonmaakdienst?

Denk bij het uitbesteden van de facilitaire taken hieraan

Het pand waarin je bedrijf zit, is het visitekaartje van je onderneming. Belangrijk dus dat het hier netjes is. Daarom kan het verstandig zijn een schoonmaakbedrijf in te huren.

31 januari 2013 3 minuten

Hoe regel ik de catering binnen mijn onderneming?

Waar moet je op letten bij uitbesteding van de catering?

Lekker eten is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor op het werk. Een feit blijft, smaken verschillen. Daarom kan het best lastig zijn om de ideale catering te vinden. Wat schotel jij je werknemers voor?

31 januari 2013 3 minuten

Hoeveel kost een stroomstoring mij?

Wat kun je doen om de gevolgen van een stroomuitval te beperken?

De kosten van het uitvallen van computersystemen door stroomstoringen kunnen je flink tegenvallen. Veel ondernemers denken er niet aan om de gevolgen van stroomstoringen te beperken.

25 januari 2013 2 minuten

Welke inspecties kan ik als horecaondernemer verwachten?

Rijks- en gemeenteinspecties

Iedereen kent wel de televisieprogramma’s waarbij deskundigen bekijken of de hygiëne in een restaurant in orde is. Dit zijn natuurlijk niet de enige controles die je kunt verwachten als je een horecaonderneming hebt.

15 augustus 2012 2 minuten

Sanitaire voorzieningen in je bedrijf

Wat zijn de verplichtingen?

Vroeger was elk bedrijf nog verplicht minstens één toilet te hebben voor het personeel. Tegenwoordig is de regel vager: een werkgever moet zorgen voor 'voldoende' toiletten.

03 augustus 2012 2 minuten