Online succes met de Hink-Stap-Sprong

Column | Van bezoekers naar opvolging

02 juli 2013

In Nederland zijn bijna 4 miljoen domeinnamen geregistreerd onder de .nl extensie. Een ondernemer telt zonder website bijna niet meer mee. Een website is een uithangbord, een leadgenerator, een verkoopkanaal en een klantenbinder.

Whitepaper: Hoe verbeter ik mijn website?

In dit artikel

De ondernemer die zich online beter wil profileren, doet dat via de zogenaamde Hink-Stap-Sprong: 'Hink' - hoe krijgt hij bezoekers naar zijn site, 'Stap' - hoe houdt hij ze op zijn site, en 'Sprong' - hoe doet hij de opvolging.

Hink

Bezoekers naar een site krijgen kan op vele manieren, waaronder via Search Engine Advertising (SEA). Bij SEA wordt geprobeerd een hoge positie in de zoekmachineresultaten te behalen door te adverteren. Googles advertentieprogramma AdWords speelt hierin een hoofdrol. Met een omzet van miljarden per jaar brengt Google zoekers naar relevante websites en websites naar relevante zoekers.

Stap

Als de website en zoeker elkaar eenmaal hebben gevonden, is het voor de ondernemer belangrijk dat hij de zoeker op zijn site houdt om hem zijn product te verkopen, een afspraak te maken of in te schrijven voor een nieuwsbrief. Een website moet duidelijk zijn, gebruiksvriendelijk, een snelle laadtijd hebben, interactief zijn, een goede content hebben en de juiste kleuren (rood stoot af, oranje is een feestje, blauw is zakelijk en paars is gek).

Sprong

Heeft de zoeker gevonden wat hij zocht en zijn naam, rekeningnummer, schoenmaat, adres en leeftijd achtergelaten, dan is de ondernemer aan zet. De lead moet worden opgevolgd om over te gaan tot aankoop of in de toekomst meer diensten af te nemen.

Hink-Stap-Spring je mee naar online succes?

Rens den Hollander, Adbirds

Auteur

Rens Den Hollander