Online ondernemer heeft de toekomst

In 2014 haalt ondernemer 20 procent van de omzet binnen via internet
Binnen twee jaar verwachten mkb’ers 20 procent van hun omzet te realiseren via internet. Dit blijkt uit onderzoek van De Zaak en ING Economisch Bureau.
Nederland telt steeds meer online kopers. In 2002 kocht slechts 40 procent van de mensen tussen 12 en 75 jaar online, inmiddels is dit percentage verdubbeld. Reden genoeg voor ondernemers om zich te concentreren op de online markt.
 
Online klanten winnen
En dat doet 95 procent van de ondernemers dan ook: zij gebruiken al online kanalen voor hun onderneming. Hiervan heeft 92 procent een eigen website. Tweederde van de online ondernemers zet social media in en een derde maakt gebruik van andere platforms, zoals nieuwssites en zoekmachines om klanten te trekken.
 
Webwinkel
De stap om daadwerkelijk een webwinkel te starten, durft niet iedere ondernemer te nemen. Ruim een kwart van de ondernemers die internet inzet, verkoopt online producten en diensten. De belangrijkste redenen voor ondernemers om (nog) geen webwinkel te beginnen, zijn te weinig kennis, onvoldoende kapitaal en obstakels zoals online betalen.
 
Toekomstverwachtingen
Ondernemers die online verkopen, verdienen nu ruim een derde van hun omzet online. Ze verwachten dat dit deel over twee jaar bijna 43 procent zal zijn. De grootste uitdaging voor online verkopers is het vergroten van hun afzetgebied. Een op de drie ondernemers kijkt over de grens om nieuwe klanten te winnen en de online verkoop te vergroten.
Ondernemers die nog geen eigen webwinkel zijn gestart, verwachten binnen twee jaar ruim 15 procent van hun omzet te realiseren via online kanalen. Het aantal online verkopers zal dus de komende jaren toenemen.
 
Bron: De Zaak

Hoe maak je je webshop succesvol?

Patrick Kerssemakers, CEO bij webwinkel fonq.nl over hun speciale online strategie
Het online warenhuis fonq doet het goed. Zo goed zelfs dat het de FD Gouden Gazelle 2010 won voor het snelst groeiende middelgrote bedrijf van Midden...

Wat is het doel van mijn website?

Een website als uithangbord, verkooppunt, merkversterker of interactief platform
86 procent van de bedrijven met meer dan tien werknemers heeft een website. Maar waarom heb je er eigenlijk één? En voor de ondernemers die nog geen...

Online ondernemers populairder bij klant

Houd je groei vast met behulp van internet
Ondernemers die zichtbaar zijn op internet, zijn populairder bij hun klanten dan ondernemers die zich niet op het wereldwijde web begeven. De...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten