Welke handige tools bestaan er om slimmer te werken en te reizen?

De tien slimme tools voor onderweg!

30 augustus 2012

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar doelgerichte oplossingen, die het liefst zo min mogelijk tijd kosten en meteen resultaat bieden. Tien handige hulpmiddelen om jou en je werknemers slimmer te laten werken en te reizen.

Youpsa: halverwege afspreken

Zakelijk diner, overleg of zakelijke lunch gepland staan? Bespaar jezelf de stress van op tijd vertrekken en jezelf door de file worstelen door halverwege af te spreken met de desbetreffende persoon. Halverwege afspreken kost minder tijd en geld. Youpsa vindt voor jou vanaf ieder vertrekpunt de beste plekken om af te spreken. 

Swung House: netwerkplek voor gelijkgestemden

Zoals de naam misschien al een beetje doet vermoeden is Swung House een plek met veel reuring waar je je als ondernemer makkelijk thuis voelt. Het is een Smart Work Center waar je kunt flexwerken, vergaderen, trainen, coachen en zelfs grote events kunt bezoeken. Het leuke is dat het daarnaast ook als ontmoetings- of netwerkplek kan dienen voor gelijkgestemden die er ook komen om af te spreken of om er te werken. Swung House is zo ingericht dat ze je kunnen helpen met het leggen van de juiste netwerkcontacten met bezoekers die voor jou van belang kunnen zijn. En je betaalt er natuurlijk alleen voor de uren die je gebruikt.  

ForenZo: flexibel aanbod van mobiliteitsdiensten

ForenZo is een webportal voor bedrijven en werknemers in Nederland waarbij duurzame mobiliteit en Slim Reizen centraal staat. ForenZo biedt een flexibel aanbod van mobiliteitsdiensten die de werknemer prikkelt om slimme keuzes te maken en reisgedrag te veranderen. Wil jij als werkgever de mobiliteit binnen je bedrijf managen? ForenZo helpt je om inzicht te krijgen in het reisgedrag van jouw werknemers. Hiermee kun je reiskosten verlagen, parkeerproblemen oplossen en je imago als groen werkgever versterken.  

Test hoe jij presteert op het gebied van Slim Werken Slim Reizen! Doe de Slim Werken Slim Reizen scan om te zien hoe jij scoort ten opzichte van collega-ondernemers en waarin jij je nog kunt verbeteren.

FileWekker: filevrij naar het werk

Laat je medewerkers niet langer kostbare tijd verspillen in de file. Door eerst thuis te werken en vervolgens filevrij naar hun werk te rijden, besparen ze niet alleen tijd en stress, maar gaat ook hun productiviteit omhoog. De app waarschuwt automatisch wanneer de file voorbij is, zodat jouw medewerkers hun tijd zo efficiënt mogelijk kunnen besteden. De FileWekker heeft sinds kort ook een routekaart zodat je eenvoudig kunt zien welke route de app kiest en waar de files staan.  

Bupp: online reserveringssysteem voor de auto

Is jouw bedrijf soms slecht bereikbaar? BUPP is een slimme, kostenbesparende tool om werknemers en bezoekers gemakkelijk van en naar jouw bedrijfslocatie te laten reizen. Via een online reserveringsysteem kunnen medewerkers een parkeerplaats, een bedrijfsauto, OV-fiets of een zitplaats in de bus van en naar de locatie boeken, voor zichzelf of voor een bezoeker. Indien er is geboekt, dan wordt dat met een email bevestigd. Een uur voor de reis ontvangt de medewerker of bezoeker een sms in de vorm van een plaatsbewijs. En de kosten worden direct verwerkt via het online reserveringsysteem.

Go About: je reis en reistijd ingepland

Go About is een online dienst die onder andere een Outlook plugin aanbiedt om je reis en reistijd direct in je kalender te plannen. Wanneer je Go About hebt gedownload en een afspraak inplant in Outlook, dan berekent het programma direct je reistijd en zet deze in je agenda voor en na je afspraak. Ook houdt Go About automatisch het aantal afgelegde kilometers en de reiskosten bij: handig bij het indienen van reiskostendeclaraties. Naast de handige Outlook plugin biedt Go About voor organisaties een dashboard voor mobiliteitsmanagement. Hierin krijg je als organisatie overzicht over welke reisalternatieven jouw medewerkers kunnen kiezen en hoe goed of slecht deze gebruikt worden. Ook zie je implicaties voor de totale CO2-uitstoot, kosten en reistijd van de organisatie.   

sQoot: het totale ontzorgpakket

sQoot is een lease maatschappij voor gemotoriseerde tweewielers in de Benelux. Het fijne aan sQoot is dat ze je graag het werk uit handen willen nemen. Veel bedrijven beschikken zelf niet over de kennis en capaciteit om het beheer en onderhoud van scooters op zich te nemen. Daarom heeft sQoot het ontzorgpakket, waarbij verzekering, onderhoud, reparatie en hulpverlening inclusief is. Naast dit financiële aspect en het operationele beheer helpt sQoot ook jou als werkgever daar waar nodig is. Vragen over de werkkostenregeling? Zij helpen je verder. Om het cirkeltje rond te maken verzorgen zij ook de aanvullende dienstverlening, zoals oplaadpunten, stalling, reclame op het voertuig, track and trace, reservering en uitgifte. Volledige ontzorging dus.

Traffical: reistijd plannen vanuit je agenda

Ook Traffical biedt een gemakkelijke dienst om je reistijd te plannen vanuit je agenda. Door middel van een algoritme voorspelt zij de autoreistijd naar je afspraak en slaat deze automatisch op in je mobiele agenda. Op de dag van je afspraak krijg je tijdig een seintje dat je moet vertrekken of – als er file staat – dat je eerder weg moet om op tijd te komen.   

Seats2meet: de ontmoetingsplek voor werkend Nederland

Seats2meet is dé ontmoetingsplek voor werkend Nederland. Seats2meet is gelokaliseerd op centrale plekken door heel Nederland, zoals op het treinstation in Amersfoort, Utrecht en Den Bosch en online kun je er je meetingspace boeken. De seats2meet omgevingen bestaan uit 3 concepten. De Meetingspace voor al je events, bijeenkomsten en vergaderingen. De Workspace voor de ZZP’er en organisaties in het vinden van de geschikte werkplek en kennis en tot slot de App Space waar de juiste online applicaties gevonden kunnen worden om ultiem samen te werken.   

Doodle: afspraken plannen met groepen mensen

Voor iedereen die weleens een afspraak probeert te plannen met meerdere betrokkenen biedt Doodle uitkomst. In Doodle kun je eenvoudig een afspraak plannen door het onderwerp en een omschrijving aan te geven en de datums/tijdstippen die als optie voor de afspraak gelden. Elke uitgenodigde deelnemer kan vervolgens aangeven welk tijdstip hem of haar schikt. Je krijgt een keurig overzicht van de verschillende mogelijkheden en op welke tijdstippen de meeste mensen kunnen gepresenteerd. Heel eenvoudig en snel, veel beter dan tientallen telefoontjes en irritatie omdat agenda's niet inzichtelijk zijn.