Onderneming oprichten in het Verenigd Koninkrijk

Hoe zet ik een eigen Ltd op?
Volgens recent onderzoek van de Wereldbank is het in Europa nergens zo eenvoudig om een bedrijf te starten als in het Verenigd Koninkrijk. Na dertien dagen kun je als ondernemer aan de slag. In de rest van Europa duurt het gemiddeld 32 dagen voordat je een bedrijf hebt opgericht.
Ondernemen over de grens?
Klik hier
Maak het jezelf makkelijk en leer de taal
Lees verder
Creëer een voorsprong met taal
Klik hier
Ontdek hoe je beter kunt samenwerken met buitenlandse klanten of partners.
Lees verder

Private Limited Company

De meest populaire ondernemingsvorm voor buitenlandse ondernemers die in het Verenigd Koninkrijk een bedrijf willen oprichten, is de Private Limited Company (Ltd.). De Ltd. kun je vergelijken met de Nederlandse BV op een aantal zaken na. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel kun je zonder publicatieplicht zoals die voor een Nederlandse BV geldt. Wel is er, net als bij de Nederlandse BV, geen hoofdelijke aansprakelijkheid van het bestuur.
Het is bovendien niet noodzakelijk dat er zakelijke activiteiten in Engeland zijn. Wel gelden natuurlijk de regels van het Engelse recht. Je moet dus op de hoogte zijn van het Engelse rechtssysteem. Ben je dat niet, dan zal vaak een Engelse advocaat ingeschakeld moeten worden en dat is een kostbare zaak. Kijk dus even of jouw eventuele afgesloten rechtsbijstandverzekering dergelijke gevallen dekt.
 

Oprichten

Het oprichten van een Ltd. doe je bij The Registrar of Companies van Companies House (het Britse handelsregister). Dit kan op drie manieren:
De kosten voor een online registratie bedragen 20 pond. Het standaardtarief voor een registratie per post bedraagt 40 pond. Voor 100 pond wordt een onderneming nog dezelfde dag geregistreerd. Klik hier voor een compleet overzicht van de tarieven van Companies House. Bezoek voordat je zaken gaat doen in het VK zeker ook het Britse online overheidsportaal voor ondernemers, Business Link. Hier vind je alle denkbare informatie over zakendoen in het VK.

 

Bedrijfsnaam

De naam van een Ltd. moet in het VK aan een aantal regels voldoen. Je bent als ondernemer dus niet volledig vrij om je eigen bedrijfsnaam te kiezen. Een bedrijf wordt niet door Companies House geregistreerd als de bedrijfsnaam:

• Niet eindigt op ‘Limited’ of ‘Ltd’
• De indruk wekt dat het bedrijf verbonden is met de Britse overheid
• Een woord bevat dat gevoelig en/of aanstootgevend is of waarvoor goedkeuring nodig is van een van de ministeries
• Overeenkomt met een al bestaand bedrijf

Klik hier voor een volledig overzicht van de regels voor het kiezen van een bedrijfsnaam en de link naar de lijst met woorden die als gevoelig en/of
aanstootgevend zijn aangemerkt of waarvoor goedkeuring nodig is van een van de ministeries. Bedrijfsnamen van geregistreerde ondernemingen zijn in deze database te raadplegen.

Overige ondernemingsvormen

Voor een overzicht van alle overige ondernemingsvormen, kijk je op de website van het Britse online overheidsportaal voor ondernemers, Business Link.
 
Wil je vlot een gesprek kunnen voeren in het Engels? Een Engelse presentatie kunnen geven voor een internationale klant? of juist in de volle breedte je Engels verbeteren? Leer beter Engels bij de Nonnen van Vught. Je leert hier precies wat je nodig heeft en tegelijkertijd zoveel meer.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten