Wat heb ik nodig om een webinar te organiseren?

PC, camera, microfoon, software, goede internetverbinding
Als je een webinar gaat organiseren heb je een aantal dingen nodig. Lees wat, hoe je er precies aan komt en waar je op moet letten.
Hardware
Om een webinar te organiseren heb je mogelijk een goede computer of harddrive nodig om de techniek en software te ondersteunen. Je gasten kunnen het webinar vanachter ieder apparaat volgen waarop een internetbrowser draait. Ook wordt er door sommige aanbieders van webinars de mogelijkheid geboden om via een speciale app of koppeling het webinar te volgen op mobiele apparaten en tablets.
 
Microfoon + camera
In de meeste laptops zit tegenwoordig een ingebouwde webcam en microfoon. Hiermee kun je al een webinar houden, vaak in een aanvaardbare resolutie en met redelijk geluid. Wanneer je extra goed voor de dag wilt komen kun je ook een externe microfoon en een desktop camera aanschaffen. Hiervan zijn ook widescreen en HD varianten beschikbaar. Het ligt allemaal aan je eigen wensen en behoeften. Je kunt zelfs een bedrijf inschakelen om met professionele camera’s het volledige webinar te regisseren.
 
Software of clouddienst
Op het gebied van webinars zijn er steeds meer bedrijven die deze dienst aanbieden. Sommige webinars worden volledig op afstand, vanuit de cloud gerund. Voor andere webinar-diensten moet je eerst een programmaatje downloaden.
Enkele bekende aanbieders van webinars en e-learnings in Nederland zijn:
De tools om het webinar te houden zijn vaak eenvoudig in gebruik. Op de websites van de aanbieders wordt meestal uitgebreid beschreven hoe het werkt en bij sommige pakketten is het ook mogelijk dit eerst (vrijblijvend) voor een periode te testen.
 
Goede verbinding
Heel belangrijk om van deze internettoepassing gebruik te kunnen maken is een stabiele en snelle internetverbinding. Je wilt natuurlijk niet dat je klanten en personeel worstelen met een haperend webinar. Glasvezel en kabelverbindingen zijn hiervoor het meest betrouwbaar.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Ondernemer, benut je online mogelijkheden!

Denk aan de 3 W's: webshop, webinars en wifi
Uit onderzoek van MKB Servicedesk onder 820 ondernemers blijkt dat er online nog veel winst te boeken is. Vooral op het onderdeel ‘bediening van...

'Videoconferencing is geschikt voor iedere ondernemer'

Interview met mobiliteitsadviseur Robert Mares
Een belangrijke online kans die door veel ondernemers nog over het hoofd wordt gezien is videobellen. Niet alleen met klanten, maar denk ook aan...

Webinars: wat kan ik ermee als ondernemer?

De voordelen van online communiceren via webinars
Het houden van een webinar kan een mooie manier zijn om via moderne technieken je doelgroep toe te spreken en jezelf of je bedrijf te profileren als...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten