Linkpagina whitepaper 'Benut je online kansen: cloud computing'

Handige links uit het whitepaper

13 mei 2013

n het whitepaper 'Benut je online kansen: cloud computing' behandelen we de voor- en nadelen en leggen we uit hoe je als ondernemer optimaal en veilig kunt profiteren van cloud computing. Handige links uit het whitepaper een rij:

Whitepaper Benut je online kansen: cloud computing

Scan Hoe kan ik mij online nog verbeteren? Beantwoord een aantal korte vragen en ontvang direct jouw persoonlijke to-do-lijst met nuttige tips voor online ondernemen op topsnelheid. Doe de scan.

MKBTV Succesvol ondernemer Ronnie Overgoor geeft in 60 seconden zijn visie op cloud computing. Bekijk het filmpje.

Tip: Lees de column Een handige mogelijkheid dankzij cloud computing is bijvoorbeeld communiceren via internet. Lees de column van ondernemer Anton Gerrits met de titel ‘Bellen in de cloud is goedkoper dan per telefoon.’

Voordelen onderzocht Uit een onderzoek van TNO (rapport inmiddels verwijderd) onder 63 MKB-bedrijven blijkt dat bedrijven die gebruik maken van een cloud computing IT infrastructuur (IaaS) een hogere IT performance, IT flexibiliteit en bedrijfsgroei ervaren, maar dat deze bedrijven de infrastructuur via de cloud niet ervaren tegen lagere kosten dan bedrijven met een eigen IT infrastructuur. Op andere niveau’s van cloud computing kun je echter wel veel geld besparen.

Tip: Lees het whitepaper Wil je meer weten over de voordelen van videoconferencing en webinars? Lees dan ons whitepaper ‘Benut je online kansen: communicatie’.

Tip: Zoek cloudsoftware Handige portal-websites om je zoektocht naar goede online software te starten zijn getapp.com en cloudtools.nl.

Tip: Lees het whitepaper Lees meer over sneller ondernemen met een goede internetverbinding in het whitepaper ‘Grijp je online kansen met breedband internet’.

MKBTV Wat is ‘de kabel?’. Bekijk het filmpje: ‘Is de kabel van coax of van glasvezel?’

MKBTV Internetondernemer Ronnie Overgoor vertelt over het fenomeen Bring Youw Own Device (BYOD). Bekijk de video.

Tip: Lees het kennisartikel Lees voor meer informatie over het maken van een Service Level Agreement (SLA) het kennisartikel ‘Tien tips voor het opstellen van een SLA’.

Tip: Lees het whitepaper Wil je meer weten over andere online kansen die je als ondernemer kunt benutten, zoals: leads genereren, een webshop starten, WiFi gebruiken en narrowcasting? Lees dan ons 'whitepaper Hoe bedien ik mijn klanten online?'