Bescherm je organisatie tegen cybercrime

Ondernemer, beveilig je bedrijf en je data!

22 oktober 2013

Ondernemers zijn zich onvoldoende bewust van de digitale risico's die ze dagelijks lopen. Om bedrijven en ook burgers te helpen zich beter te beveiligen wordt deze week de campagne Alert Online gestart.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 33% van de bedrijven goed heeft nagedacht over beveiliging en dat een kwart te maken krijgt met beveiligingsincidenten.

Campagne Alert Online

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid & Justitie gaf op maandag 12 november het startschot voor de tiendaagse campagne 'Alert Online'. De campagne moet mensen en organisaties bewust maken van hun internet- en mobiel gebruik en de risico’s die het met zich meebrengt. Als onderdeel van de campagne lanceert ICT~Office op donderdag 15 november de website beschermjebedrijf.nl. Een website die mkb-bedrijven helpt om zicht te krijgen op het onderwerp 'informatiebeveiliging' en concrete acties op dit gebied te ondernemen.

Informatiebeveiliging: no nonsense

Als het aan komt op beveiliging van je cruciale bedrijfsdata kun je geen enkel risico nemen. Lees wat jij kunt doen om je gegevens veilig te houden: In vijf stappen naar veilig opgeborgen bedrijfsgegevens.

Zonder zorgen in de cloud

Steeds meer bedrijven werken online, in de cloud. Dat levert voor-en nadelen op als het gaat om informatiebeveiliging. Lees hoe je veilig gebruik kunt maken van cloud computing.

Veilig bedrijfsnetwerk

Vecht tegen virussen, spyware en hackers. Zorg dat je Wi-Fi niet gekraakt wordt. Voorkom dat data via gestolen hardware naar buiten komt. Maar hoe doe je dat allemaal? Lees het artikel ‘Tien tips voor een veilig bedrijfsnetwerk'.

Sterke wachtwoorden

Wachtwoorden zijn een heel belangrijk onderdeel van bedrijfsbeveiliging. Maak geen wachtwoorden, maar wachtzinnen. Lees er meer over in het artikel: ‘Zo maak je sterke wachtwoorden’.

Auteur

Raphael Klees