ZZP’er kan geen geschikt kantoor vinden

Beschikbare ruimte sluit niet aan op wens zelfstandige
Zelfstandigen in de zakelijke dienstverlening hebben behoefte aan externe kantoorruimte, maar het beschikbare aanbod sluit slecht aan op hun wensen. Ondanks de leegstand kan driekwart van de zzp’ers die buitenshuis wil werken, geen geschikte kantoorruimte vinden.
Bied jij kantoorruimte aan?
Klik hier
Ga naar Funda in business!
Lees verder
Mobiel werken iets voor jou?
Klik hier
Download het gratis whitepapere
Naar MijnMKB
Dat blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM en de Kamer van Koophandel Rotterdam. Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna duizend ondernemers uit de regio Rotterdam.
 
Meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers wil graag buitenshuis werken omdat zij behoefte hebben aan meer ruimte, klanten willen kunnen ontvangen in een representatieve omgeving en wonen en werken willen scheiden. Bijna driekwart van hen heeft toch nog geen geschikte externe kantoorruimte gevonden.
 

Mismatch

Zzp’ers zoeken kantoorruimte in het stadscentrum op maximaal 10 minuten reizen van hun huis. Ze richten zich vooral op kortlopende contracten, lage huurkosten en ruime openingstijden van een kantoorgebouw, liefst 24/7 maar in ieder geval van 05:00 tot 22:00 uur.  
 
De meeste beschikbare kantoorruimte ligt echter buiten het centrum. Ook worden er vaak grote, lege oppervlakten aangeboden met een contract voor een lange looptijd. De Kamer van Koophandel spreekt over een mismatch en raadt aanbieders van kantoorruimte aan dit beter aan te passen aan de wensen van zzp'ers. 
 
Ben jij op zoek naar geschikte kantoorruimte? Overweeg eens een kantoor te delen met andere bedrijven of een flexibel kantoor. Mobiel werken is dan wel een vereiste. 

Dossiers

Aanpak leegstaande kantoren

Actieprogramma Aanpak Leegstaande Kantoren in het leven geroepen
Een nieuwe bestemming voor leegstaande kantoorruimte, verbetering van de balans tussen vraag en aanbod en verbetering van de kantorenmarkt. Een...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten