Ondernemers slecht beveiligd tegen inbraak

Slechts 24 procent denkt na over beveiliging kantoorlocatie
Drie op de vier ondernemers vinden dat kantoorlocaties in Nederland slecht beveiligd zijn tegen inbraak. Slechts 24 procent van de ondernemers heeft maatregelen getroffen om zijn kantoorpand te wapenen tegen inbraak.
Ben jij je bewust van je online mogelijkheden?
Klik hier
Doe de scan!
Naar de scan
Je online beveiliging verbeteren?
Klik hier
Gebruik onze tips!
Naar MijnMKB
Dat blijkt uit onderzoek van Ziggo onder ruim duizend ondernemers. Een grote meerderheid van de ondernemers (77 procent) vindt dat door een toegenomen criminaliteit meer beveiligingsmaatregelen nodig zijn. Toch heeft slechts 24 procent van de ondernemers ook daadwerkelijk nagedacht over de beveiliging van hun eigen kantoorlocatie of daarvoor een expert ingeschakeld.
 

Elke 3 minuten, één inbraakpoging

Elke drie minuten vindt in Nederland een inbraakpoging plaats, blijkt uit gegevens van het Centrum voor Criminaliteitsbestrijding en Veiligheid (CCV). Als ondernemers slachtoffer worden van een inbraak, vinden ze het kwijtraken van belangrijke bedrijfsdocumenten vervelender dan het vervangen van materialen zoals laptops en computers. 
 

Beveiliging bedrijfsdocumenten

De meerderheid van de ondernemers vindt dat belangrijke privacygevoelige bedrijfsdocumenten (bij inbraak) te gemakkelijk toegankelijk zijn. Slechts 6 procent zegt deze documenten zo goed afgeschermd te hebben dat ze niet of nauwelijks toegankelijk zijn. 69 procent van de ondernemers staat open voor extra informatie-inwinning over de beveiliging van hun kantoorlocatie via internet, de politie, collega-ondernemers of de gemeente.
 

Beveiligingscamera's

Een effectief middel om inbrekers af te schrikken, vormt het plaatsen van beveiligingscamera's. Andere goede beveiligingsmaatregelen zijn alarmsystemen aanbrengen, back ups van documenten maken en extra sloten (laten) monteren.
 

Veiliger door camera's

De beelden van een beveiligingscamera worden opgeslagen op een externe computer. Deze beelden vormen belangrijk bewijsmateriaal en vergroten de kans dat een inbreker gepakt wordt. 65 procent van de ondernemers is ervan overtuigd dat camerabeveiliging inbrekers afschrikt. Meer dan de helft van de ondernemers die al een beveiligscamera heeft, vindt zijn kantoorlocatie veiliger en heeft een groter veiligheidsgevoel op het moment dat er niemand aanwezig is.

 

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten