Acht voorwaarden voor snelle groei

Laat je bedrijf groeien: volg je droom
Ondernemen begint met een droom. Die droom is heel belangrijk. Het is je motivatie om dingen voor elkaar te krijgen. Met deze droom voor ogen bepaal je de route naar succes. Maar ben jij in de wieg gelegd voor snelle groei? Acht voorwaarden.
Ben jij een groeibedrijf?
Klik hier
Pensioen voor groeibedrijven
Download de brochure
Eerste hulp bij Groeien
Klik hier
Download het boek
Naar MijnMKB
Test of jij klaar bent voor groei
Klik hier
Doe de Groeiscan
Ga

Ben jij een snelle groeier? Op basis van het onderzoek ‘Waarom groeien bedrijven sneller dan anderen?’ van Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) en EIM, blijkt dat je meer kans maakt als je aan de volgende eisen voldoet.

Snelle groeiers:

 

Sturen op groei

Je hebt al de nodige ervaring en hebt een bepaald idee bij groei, maar hoe het proces daarvan precies in elkaar zit, weet je nog niet uit eigen ervaring. Het is dan lastig in te schatten wat haalbaar is in bijvoorbeeld drie tot vijf jaar. Daarom is bewust sturen op de groei van je bedrijf een uitdaging. Een mooie uitdaging, die je niet uit de weg moet gaan.
 

Definieer je groei

Aspecten van groei worden verschillend geïnterpreteerd door partijen rondom je bedrijf. Vraag bijvoorbeeld je klanten wat zij van je verwachten. Goed luisteren naar hun behoeften is een belangrijke pijler van succes. Ook de mening van het privéfront speelt een rol. Je businesspartner vindt het misschien belangrijk om internationaal naam te maken, terwijl je levenspartner liever ziet dat je geen risico neemt en je maandelijkse inkomen veilig stelt. Begrip van de verschillende zienswijzen op groei is belangrijk voor je eigen inzicht als ondernemer. Het geeft je richting en helpt je je koers te bepalen.
 

Nauwkeurige doelen

Als ondernemer bepaal je uiteindelijk zelf wat groei betekent. Als productieverhoging of rendementsverhoging voor jou groei is, dan is dat groei. Jouw persoonlijke drijfveren en motivatie bepalen in grote mate waar de focus van je organisatie ligt. Stel je doelen dus nauwkeurig. Jij bepaalt uiteindelijk op welke waarden je bedrijf zich richt. Daarmee bepaal je ook hoeveel je bedrijf kan groeien.
 
Meer over doelen stellen en het gestructureerd laten groeien van je bedrijf, lees je in het e-book Eerste hulp bij Groeien.

Hangout: Rockefeller habits

Uitzending met groei-expert Verne Harnish in de MKBuzz
De Amerikaanse groei-expert Verne Harnish is in Nederland. De schrijver van de bestseller 'Mastering the Rockefeller habits' spreekt in deze uitzending van MKB Servicedesk over zijn beproefde methode voor bedrijfsgroei.
hangout-rockefeller-habits-18913140033.png

Eerste exemplaar boek Groei uitgereikt aan minister Dijsselbloem

Boek Eerste hulp bij Groeien helpt ondernemers bij de volgende stap
In het boek Eerste hulp bij Groeien lees je de ervaringen van vijf groeiondernemers, tips van experts en maak je kennis met het proces van...

Drie voorwaarden voor groei

Tips van John Warrillow om je bedrijf meer waard te maken
"Focus je op een product of dienst waarmee je onderscheidend bent. Als je dat kunt bieden, kun je je bedrijf laten groeien." Dat zei John Warillow...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten