Hoe kom ik aan geld om te exporteren?

Whitepaper Exportfinanciering
Om export mogelijk te maken heb je waarschijnlijk extra geld nodig. Maar waar is dit te vinden? In de crowd, bij de overheid of toch via de bank? In het whitepaper Exportfinanciering belichten we de belangrijkste bronnen en vormen van exportfinanciering. Je leest hoe andere ondernemers het hebben aangepakt en je ontvangt praktische tips om tot passende financiering te komen.
Meer weten over de financiering van je plannen?
Klik hier
Download nu het gratis whitepaper
Naar MIjnMKB
Voor internationale plannen heb je geld nodig. Voor bijkomende kosten en meestal duurt een internationale transactie een stuk langer. De kans is daarom groot dat je extra kapitaal nodig hebt om export mogelijk te maken. Steven Ryan, mede-oprichter en eigenaar Vinice: “Vaak moesten we te lang wachten op ons geld. We wilden geen lening van een bank of met een investeerder in zee gaan. We wilden financieel onafhankelijk blijven en zo min mogelijk risico lopen. Door ons betaalmodel aan te passen, kunnen we nu onze cashflow op gang houden en de export van onze producten financieren.” 
 

Alternatieve financieringsvormen

Naast de ‘oude’ financieringsmogelijkheden zijn initiatieven voor crowdfunding, kredietunies en matchmaking de laatste jaren volwassen aan het worden. 
 

Banken

Naast de hierboven genoemde financieringsmogelijkheden behandelt het whitepaper ook financiering via de bank. Machiel Roelofsen, directeur Rotra Logistics, vertelt een goede relatie met de bank te hebben: “Ze kennen ons bedrijf en weten dat we altijd heel spaarzaam zijn. Er is onderling vertrouwen. We zijn op alle vlakken transparant en houden de bank op de hoogte. Banken houden niet van verrassingen. Daar houden we zelf ook niet van. Dat schept een band. Het vertrouwen zorgde ervoor dat de financiering zo was geregeld.”
 

Download het whitepaper Exportfinanciering.


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten