Wat is gestapeld financieren?

Op zoek naar de juiste mix van financiering
Gestapeld financieren is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van bedrijfsfinanciering. Het komt steeds vaker voor dat er meerdere bronnen en vormen worden gebruikt om een financiering rond te krijgen. Ook wel hybride financiering, pizzafinanciering of financieringsmix genoemd.
Welke financieringsvormen passen bij jou?
Klik hier
Lees het gratis whitepaper
Naar MijnMKB

Definitie

Als er twee of meer financieringsvormen worden gebruikt om een financiering rond te krijgen spreek je van gestapeld financieren.
 

Van bank tot crowdfunding

De wereld van bedrijfsfinanciering is de laatste jaren flink veranderd en is nog steeds volop in ontwikkeling. Banken zijn als vanouds nog altijd de grootste financiers van bedrijven in Nederland. Ongeveer 70 procent van alle bedrijfskredieten en leningen komt van banken. In totaal staat er vanuit banken zo’n 143 miljard euro uit aan mkb-kredieten. Naast banken en bancaire financiering komen er steeds meer aanbieders en nieuwe financieringsvormen op de markt. Hoewel veel nieuwe initiatieven nog in de kinderschoenen staan vergeleken bij banken, zijn er al een aantal mooie alternatieven of aanvullingen ontstaan. Wie had er vijf jaar geleden gehoord van crowdfunding? Of kredietunies? Nu berichten media er bijna dagelijks over. Vooral crowdfunding is een heel mediagenieke vorm van financiering. Succesverhalen genoeg.
 

Combinaties

Er zijn inmiddels tal van financieringsvormen die je kunt combineren om de totale financiering van je bedrijf rond te krijgen. Bijvoorbeeld: je hebt groeiplannen en kiest voor een stukje crowdfunding om je nieuwe product in de markt te zetten, leasing voor nieuwe bedrijfsmiddelen, subsidies voor innovatieve research en een rekening courant krediet om je groeistuipen op te vangen. Zo kun je stapelend financieren.
 

Waarom gestapeld financieren?

Als ondernemer ben je gewoon op zoek naar geld. Het maakt je niet echt uit waar het vandaan komt, al moet je de financier wel kunnen vertrouwen. Je wilt ook redelijke voorwaarden en het mag je niet teveel tijd kosten. Het kan best zijn dat een enkele financieringsvorm al uitkomst biedt.
 
In andere gevallen kan er beter gestapeld worden. Het ligt in eerste instantie aan je plannen. Waarvoor heb je precies financiering nodig? Heb je meerdere doelen waar de komende jaren extern geld voor nodig is? Dan is het heel goed mogelijk dat je beter verschillende vormen van financiering kunt combineren om in je totale financieringsbehoefte te voorzien. Bij ieder onderdeel is het goed de meest passende financieringsvorm te kiezen. Dat kan je veel geld besparen en belangrijker: het vergroot je kans op financiering. Financiers stellen namelijk ook steeds vaker voor om te gaan stapelen. Vanuit de financier is spreiding van het risico de belangrijkste reden. Banken zijn bijvoorbeeld sneller bereid een krediet te verstrekken als de crowd er geld voor over heeft of andere partijen ook een deel van het risico willen dragen. Het komt steeds vaker voor dat je als ondernemer moet gaan kiezen voor een gestapelde financiering.
 
Allerlei combinaties zijn inmiddels mogelijk. Bij het opstellen van een financieringsplan is het dus goed om te kijken welke vormen bij je bedrijfsplannen passen. In het whitepaper Gestapeld financieren lees je welke combinaties gangbaar zijn en hoe je dit aanpakt.
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

5 vragen over gestapeld financieren

Welke financieringsvormen kun je combineren?
Kleine bedrijven die op zoek zijn naar geld zijn steeds vaker aangewezen op gestapeld financieren. Maar wat is dat precies en hoe werkt het in de praktijk? Expert financiering, Roeland van Dijk, geeft antwoord op 5 prangende vragen. Bekijk de video.
5-vragen-over-gestapeld-financieren-7316140725.png

Welke bancaire kredieten zijn er?

Bij de bank kun je terecht voor veel financieringsvormen
Heb je geld nodig? Dan kun je naar een bank. Banken zijn immers nog altijd de grootste kredietverstrekkers in Nederland. Zo'n 75 procent van de...

Hoe dien ik een kredietaanvraag in?

Aanvraagprocedure banken en andere financiers
De weg naar financiering voor je bedrijf begint met een goede voorbereiding. Daarna dien je een aanvraag in. Maar hoe doe je dat precies?

Geld lenen voor je bedrijf?

Top 5 financieringsvormen voor het mkb
Als je extra vermogen nodig hebt voor je bedrijf kun je geld lenen bij verschillende instanties. Maar welke partijen zijn het meest relevant voor het...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten