Debiteuren

Administratie

Goed debiteurenbeheer in 7 stappen

Een stappenplan om effectiever facturen te innen

Ondernemers lopen jaarlijks miljoenen euro’s mis doordat hun facturen niet betaald worden. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Maar gelukkig kun je iets doen. Het begint allemaal met goed debiteurenbeheer. Wat moet je weten over het beheer van je debiteuren?

13 mei 2022 8 minuten

Dubieuze debiteuren: zo beperk je de schade

Hou in je boekhouding rekening met dubieuze debiteuren

Heb je weleens gehoord van de boekhoudterm ‘dubieuze debiteuren’? Wat zijn dubieuze debiteuren? In dit artikel lees je alles over deze dit onderwerp en hoe je er rekening mee kunt houden in je boekhouding.

06 mei 2022 3 minuten

Wat zijn debiteuren?

Het verschil tussen debiteuren en crediteuren

Debiteuren. Waarschijnlijk is dat een term die je regelmatig hoort. Maar wat zijn debiteuren precies? Wat betekent een debiteur voor jou als ondernemer?

02 mei 2022 2 minuten

Incassobureau: wat is het en wanneer schakel ik die in?

Wat je kunt doen om openstaande facturen alsnog te innen

Je hebt het druk met – inderdaad, je raadt het al – ondernemen. Dat betekent dat er veel tijd en energie gaat naar het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het leveren van diensten. En natuurlijk verstuur je op tijd facturen om de geldstroom op gang te houden. Echter, een groot deel van de facturen die ondernemers versturen, wordt niet binnen de betalingstermijn betaald. Dat is zeker in financieel moeilijke tijden natuurlijk onwenselijk.

02 mei 2022 3 minuten

Betaaltermijn grootbedrijf aan mkb naar 30 dagen

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel goedgekeurd

In 2021 werd het wetsvoorstel ingediend om de maximale betaaltermijn van het grootbedrijf aan het mkb terug te dringen van 60 naar 30 dagen. Op 15 maart 2022 keurde de Tweede Kamer dit voorstel goed.

28 maart 2022 2 minuten

Mag ik facturen met elkaar verrekenen?

Waar je op moet letten als je facturen tegen elkaar wegstreept

Onder bepaalde voorwaarden mag je facturen met elkaar verrekenen. Het is zelfs een relatief makkelijke manier om een openstaande factuur te innen, dus zonder de hulp van een incassobureau of invorderingsbedrijf. Hoe pak je het aan en wat zijn de vereisten als je een vordering wilt verrekenen met een factuur?

18 maart 2022 3 minuten

“Ondernemen is leuker als je zeker weet dat je je geld krijgt”

Thomas Toxopeus is letterlijk en figuurlijk een en al energie. Zijn bedrijf New Energy gaat als een speer. Vier jaar geleden zag het er anders uit. Toen vier grote facturen niet betaald werden, ging even het licht uit. Dat zal hem nu niet meer gebeuren.

13 juli 2021 2 minuten

Wat is credit management?

En de voordelen van geautomatiseerd credit management

Financiële termen als credit management, debiteurenbeheer en crediteuren kunnen soms verwarrend zijn. Deze hebben met elkaar te maken, maar hoe zit het precies?

15 juni 2021 3 minuten

Het internationaal incassobureau voor openstaande facturen in het buitenland

Een incassobureau met kennis van lokale wet- en regelgeving en culturele verschillen

Voor veel ondernemers liggen er over de grens kansen om hun onderneming te laten groeien. Maar voordat je die stap zet, moet je met een hoop zaken rekening houden. Wat doe je bijvoorbeeld als een klant in het buitenland de facturen niet betaalt? Een internationaal incassobureau kan je helpen bij het invorderen van facturen in het buitenland.

31 mei 2021 3 minuten

De Wsnp en onbetaalde facturen

Wat je moet weten als een van je klanten in de schuldsanering belandt

Een natuurlijke persoon met schulden kan failliet verklaard worden. Maar hij kan ook een aanvraag indienen om toegelaten te worden tot de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Wat houdt deze wet in en wat betekent deze wet voor jou als ondernemer? Wat kun je doen om alsnog (een deel van) je geld te krijgen?

26 maart 2021 3 minuten

Mijn factuur wordt niet betaald, wat nu?

Tips hoe om te gaan met wanbetalers

Jij hebt er vast weleens mee te maken; een factuur wordt maar niet betaald door een klant of opdrachtgever. Zelfs niet na een aantal herinneringen. Wat kun je doen om je geld te krijgen?

01 maart 2021 5 minuten

Meldpunt achterstallige betalingen: hoe werkt het?

Inzicht in betaalgedrag grootbedrijf aan mkb

De overheid heeft begin 2021 een meldpunt voor achterstallige betalingen in het leven geroepen. Dat moet in kaart brengen wat het betalingsgedrag is van het grootbedrijf aan het mkb. Wat heb je er praktisch aan als ondernemer?

23 februari 2021 2 minuten

Voorkom achterstallige betalingen: wat je kunt leren van een ondernemer

Voorkom wanbetaling, lees dit voorbeeld!

Het is de schrik van elke ondernemer: klanten die je dienst of product afnemen, maar niet willen of kunnen betalen. Je kunt dan een incassobureau of deurwaarder inschakelen, maar van kale kippen valt niet te plukken.

11 december 2020 7 minuten

Betalingstermijnen wettelijk vastgelegd

Standaard termijn is 30 dagen, maximum is 60 dagen

Betalingstermijnen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden zijn wettelijk vastgesteld. Sinds 1 juli 2018 zijn deze betaaltermijnen maximaal 60 dagen.

29 juli 2020 2 minuten

Waarom berekent mijn incassobureau mij incassoprovisie?

Mijn debiteur moet de incassokosten toch betalen?

Als je klant niet betaalt, kun je als schuldeiser een incassopartner zoeken voor de incasso van je facturen. Jouw klant betaalt in principe de incassokosten. Maar in hoeverre kan het je zelf geld kosten?

29 juli 2020 2 minuten

Wat is een incasso?

Geld innen van klanten

Een incasso is een manier om als ondernemer een betaling te innen van een klant of afnemer. Maar ook als je geld moet vorderen van bijvoorbeeld een klant die niet wil betalen, wordt het woord incasso vaak gebruikt. Wat is een incasso precies?

26 februari 2020 1 minuten

Hoe schrijf ik een boze brief?

Tips voor het schrijven van een ingebrekestelling

Van personen die hun afspraken niet nakomen kun je niet zomaar een schadevergoeding eisen. Je moet ze eerst een boze brief sturen waarin je hen sommeert hun afspraken alsnog na te komen. Maar hoe schrijf je een goede boze brief?

04 februari 2020 3 minuten

Wat is een kredietverzekering?

Over kredietverzekeringen en wanneer je ze nodig hebt

De term kredietverzekering is een dubbele: twee verschillende verzekeringen vallen onder deze naam. En daaronder vallen dan ook nog meerdere manieren om je te verzekeren. Hier lees je hoe het precies zit met kredietverzekeringen, en welke goed zou zijn voor jouw bedrijf.

04 februari 2020 2 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 21 totaal, er zijn meerdere pagina's