Debiteuren

Administratie

Wettelijke betalingstermijn 30 dagen

Binnen 30 dagen facturen betalen

Betalingstermijnen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en overheden zijn wettelijk vastgesteld. Per 1 juli 2022 is deze betalingstermijn maximaal 30 dagen.

14 juni 2022 2 minuten

Meldpunt achterstallige betalingen: hoe werkt het?

Inzicht in betaalgedrag grootbedrijf aan mkb

De overheid heeft begin 2021 een meldpunt voor achterstallige betalingen in het leven geroepen. Dat moet in kaart brengen wat het betalingsgedrag is van het grootbedrijf aan het mkb. Wat heb je er praktisch aan als ondernemer?

14 juni 2022 2 minuten

Betalingstermijn grootbedrijf aan mkb naar 30 dagen

Facturen niet meer in 60 maar 30 dagen betaald

Per 1 juli 2022 wordt de maximale betaaltermijn van het grootbedrijf aan het mkb teruggedrongen van 60 naar 30 dagen. Op 15 maart 2022 keurde de Tweede Kamer dit voorstel goed.

13 juni 2022 2 minuten

Incassokosten: waarom moet ik ze betalen?

Als niet je klant maar jij opdraait voor de incassokosten

Als je klant niet betaalt, kun je als schuldeiser een incassopartner zoeken om je facturen voor je te innen. Daarbij zijn de incassokosten in principe voor rekening van je klant. Maar soms draai jij op voor de kosten. Hoe zit dat?

26 mei 2022 3 minuten

Goed debiteurenbeheer in 7 stappen

Een stappenplan om effectiever facturen te innen

Ondernemers lopen jaarlijks miljoenen euro’s mis doordat hun facturen niet betaald worden. Dat is natuurlijk zonde van het geld. Maar gelukkig kun je iets doen. Het begint allemaal met goed debiteurenbeheer. Wat moet je weten over het beheer van je debiteuren?

13 mei 2022 8 minuten

Een factuur maken: zo pak je het aan

Een goede factuur is het halve werk

Facturen sturen is een cruciaal onderdeel van je werk als zzp’er. Het is belangrijk dat er geld binnenkomt! Hoe kun je een factuur maken die voldoet aan alle eisen, zoals die van de Belastingdienst? In dit artikel leer je facturen maken als de beste.

10 mei 2022 6 minuten

Dubieuze debiteuren: zo beperk je de schade

Hou in je boekhouding rekening met dubieuze debiteuren

Heb je weleens gehoord van de boekhoudterm ‘dubieuze debiteuren’? Wat zijn dubieuze debiteuren? In dit artikel lees je alles over deze dit onderwerp en hoe je er rekening mee kunt houden in je boekhouding.

06 mei 2022 3 minuten

Wat zijn debiteuren?

Het verschil tussen debiteuren en crediteuren

Debiteuren. Waarschijnlijk is dat een term die je regelmatig hoort. Maar wat zijn debiteuren precies? Wat betekent een debiteur voor jou als ondernemer?

02 mei 2022 2 minuten

Incassobureau: wat is het en wanneer schakel ik die in?

Wat je kunt doen om openstaande facturen alsnog te innen

Je hebt het druk met – inderdaad, je raadt het al – ondernemen. Dat betekent dat er veel tijd en energie gaat naar het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het leveren van diensten. En natuurlijk verstuur je op tijd facturen om de geldstroom op gang te houden. Echter, een groot deel van de facturen die ondernemers versturen, wordt niet binnen de betalingstermijn betaald. Dat is zeker in financieel moeilijke tijden natuurlijk onwenselijk.

02 mei 2022 3 minuten

Mag ik facturen met elkaar verrekenen?

Waar je op moet letten als je facturen tegen elkaar wegstreept

Onder bepaalde voorwaarden mag je facturen met elkaar verrekenen. Het is zelfs een relatief makkelijke manier om een openstaande factuur te innen, dus zonder de hulp van een incassobureau of invorderingsbedrijf. Hoe pak je het aan en wat zijn de vereisten als je een vordering wilt verrekenen met een factuur?

18 maart 2022 3 minuten

“Ondernemen is leuker als je zeker weet dat je je geld krijgt”

Thomas Toxopeus is letterlijk en figuurlijk een en al energie. Zijn bedrijf New Energy gaat als een speer. Vier jaar geleden zag het er anders uit. Toen vier grote facturen niet betaald werden, ging even het licht uit. Dat zal hem nu niet meer gebeuren.

13 juli 2021 2 minuten

Wat is credit management?

En de voordelen van geautomatiseerd credit management

Financiële termen als credit management, debiteurenbeheer en crediteuren kunnen soms verwarrend zijn. Deze hebben met elkaar te maken, maar hoe zit het precies?

15 juni 2021 3 minuten

Het internationaal incassobureau voor openstaande facturen in het buitenland

Een incassobureau met kennis van lokale wet- en regelgeving en culturele verschillen

Voor veel ondernemers liggen er over de grens kansen om hun onderneming te laten groeien. Maar voordat je die stap zet, moet je met een hoop zaken rekening houden. Wat doe je bijvoorbeeld als een klant in het buitenland de facturen niet betaalt? Een internationaal incassobureau kan je helpen bij het invorderen van facturen in het buitenland.

31 mei 2021 3 minuten

De Wsnp en onbetaalde facturen

Wat je moet weten als een van je klanten in de schuldsanering belandt

Een natuurlijke persoon met schulden kan failliet verklaard worden. Maar hij kan ook een aanvraag indienen om toegelaten te worden tot de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp). Wat houdt deze wet in en wat betekent deze wet voor jou als ondernemer? Wat kun je doen om alsnog (een deel van) je geld te krijgen?

26 maart 2021 3 minuten

Mijn factuur wordt niet betaald, wat nu?

Tips hoe om te gaan met wanbetalers

Jij hebt er vast weleens mee te maken; een factuur wordt maar niet betaald door een klant of opdrachtgever. Zelfs niet na een aantal herinneringen. Wat kun je doen om je geld te krijgen?

01 maart 2021 5 minuten

Voorkom achterstallige betalingen: wat je kunt leren van een ondernemer

Voorkom wanbetaling, lees dit voorbeeld!

Het is de schrik van elke ondernemer: klanten die je dienst of product afnemen, maar niet willen of kunnen betalen. Je kunt dan een incassobureau of deurwaarder inschakelen, maar van kale kippen valt niet te plukken.

11 december 2020 7 minuten

Kan ik klanten vragen vooruit te betalen?

Op krediet leveren of betalingsvoorwaarden aanpassen

Een wanbetaler, daar zit je niet op te wachten. Waarom dan altijd maar op krediet leveren? Vooraf of in termijnen betaald krijgen is ook een optie. Je loopt dan minder risico. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

10 december 2020 2 minuten

Wat is een incasso?

Geld innen van klanten

Een incasso is een manier om als ondernemer een betaling te innen van een klant of afnemer. Maar ook als je geld moet vorderen van bijvoorbeeld een klant die niet wil betalen, wordt het woord incasso vaak gebruikt. Wat is een incasso precies?

26 februari 2020 1 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 23 totaal, er zijn meerdere pagina's