Dubieuze debiteuren: hoe ga je ermee om?
Laat zien dat je strikt met jouw facturen omgaat en herken signalen als klanten in zwaar weer zitten
Vroeg of laat krijgt elke ondernemer er mee te maken: dubieuze debiteuren. Een nota blijft open staan. De klant betaalt niet; ook niet na diverse aanmaningen. Ooit was je blij toen de klant zich bij jou meldde. Nu zit je er mee opgescheept: een wanbetaler; een dubieuze debiteur. Het laatste wat je wilt doen, is accepteren dat je je geld kwijt bent. Zolang het bedrijf niet failliet is, bestaat de kans dat je (een deel van) je geld alsnog kunt incasseren. Maar blij wordt je er niet van. Dubieuze debiteuren zijn een stok in de wielen van je onderneming.
Debiteurenrisico onder controle
Een mooie nieuwe opdracht. Natuurlijk is dat fijn, maar je wilt wel graag dat deze betaald wordt. Een niet betaalde factuur… een klant die je herinnering op herinnering moet sturen. Die tijd kun je beter besteden. Maar ja, je had dit niet kunnen voorzien?! Of wel? Effectief debiteurenrisico management helpt je hierbij. Lees hierover in dit artikel of check gratis 3 klanten op hun debiteurenrisico.
7 tips om je personeel mentaal en fysiek fit te houden
Zo zorg je ervoor dat jij en je personeel fysiek en mentaal fit blijven
Ziekteverzuim is voor veel mkb’ers een groot risico. Als een medewerker uit de running is, heeft dat een grote impact en ben je als bedrijf al snel veel geld kwijt. Een zieke werknemer kost zo’n 250 tot 400 euro per dag. Hoe kun je ziekte en verzuim voorkomen? 7 tips om jezelf en je personeel mentaal en fysiek fit te houden.
Rechtsbijstand voor ondernemers
Aandachtspunten zakelijke rechtsbijstandverzekering
Als ondernemer heb je mogelijk te maken met conflicten waar je juridische hulp bij nodig hebt. Is het dan slim om een rechtsbijstandverzekering te hebben en wat valt er onder rechtsbijstand en wat niet?
Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn bedrijf?
Checklist bij belangrijkste risico's
Er zijn zo veel verschillende verzekeringen, dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Welke bedrijfsverzekeringen moet je als ondernemer afsluiten voor jouw zaak?
Bedrijfsverzekeringen
Risico zelf dragen of verzekeren?
Verzekeringen kunnen een flink deel van je budget opslokken. Daardoor ben je, zeker als je bijvoorbeeld starter bent, geneigd om dan maar het risico zelf te lopen. Prima als er nooit wat gebeurt, maar wat als het opeens fout gaat?
Direct weer aan het werk na schade: zo doe je dat
7 tips om te blijven ondernemen | Bereid je voor
Help, mijn bedrijfspand is afgebrand of staat onder water! Wat nu? 7 tips om na schade weer snel aan het werk te kunnen zijn.
Aansprakelijkheidsverzekeringen
Voorkom financiële schade door aansprakelijkheid: dit zijn de opties
Bescherm je onderneming tegen financiële schade door fouten van jouw bedrijf. Dat kun je doen met aansprakelijkheidsverzekeringen. Welke verzekering(en) heb je precies nodig?
Voorkom schade door aansprakelijkheid
Slimme preventie, algemene voorwaarden, BAV en AVB
Een schadeclaim zit in een klein hoekje. Ieder bedrijf maakt namelijk wel eens een fout. Gelukkig kun je grote financiële schade voorkomen. Je kunt claims slim vermijden, succesvol aanvechten en je er tegen verzekeren. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.
Je bedrijf brandveilig in 5 stappen
Helft bedrijven failliet na brandschade
Ondanks ontwikkelingen als cloud computing en mobiel werken blijft brand één van de grootste risico’s voor ondernemingen. De helft van de mkb-bedrijven die getroffen wordt door een ingrijpende brandschade gaat binnen twee jaar op de fles*. Tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen. Gebruik dit stappenplan.