Waarom zou ik mijn werknemers (nog) een collectieve zorgverzekering aanbieden?

Voordelen anno 2023 van een collectieve zorgverzekering voor jou en je werknemers

team-gelijkheid-diversiteit-inclusiviteit

Wil je wat extra doen voor je werknemers? Bied ze dan een collectieve zorgverzekering aan. Met persoonlijk advies en kortingen op de aanvullende en tandartsverzekering profiteren ze van veel voordelen. Ook nu de korting op de basispremie verdwijnt in 2023.

Ok, de collectiviteitskorting op de basispremie verdwijnt. Toch heeft het zeker zin om een collectieve zorgverzekering aan te bieden aan je werknemers. Er zijn namelijk heel wat andere voordelen – zowel voor jou als je werknemers - én je laat op deze manier zien dat je de gezondheid van je werknemers belangrijk vindt. 

Wat is een collectieve zorgverzekering precies? 

Een collectieve zorgverzekering sluit je af met een groep mensen, een collectief (bijvoorbeeld werknemers binnen je bedrijf). Je hoeft hiervoor overigens geen groot bedrijf te zijn: je kunt al een collectieve zorgverzekering aanbieden vanaf één medewerker. Zo’n collectieve zorgverzekering scheelt een hoop uitzoekwerk en vergelijken voor werknemers. Ook krijgen ze persoonlijk advies op maat.

Belang van een collectieve zorgverzekering werkgever  

Hebben je werknemers een goede collectieve zorgverzekering? Dan worden ze bij ziekte snel op de juiste manier geholpen en worden zorgkosten goed gedekt. Ook profiteren ze van een uitstekende service en persoonlijke begeleiding.  

Belangrijk voor jou: een goede collectieve zorgverzekering maakt dat je werknemers na ziekte goed hersteld terugkeren op de werkvloer. Bovendien kun je zorgkosten vaak ontdubbelen: In overleg met je verzekeraar bekijk je welke arbeidsrelevante interventies geheel of gedeeltelijk via de basisverzekering of aanvullende verzekering vergoed kunnen worden.

Inkomensafhankelijke bijdrage 

Wat je sowieso moet doen, is bij elke medewerker (of ze nu zelf een zorgverzekering afsluiten of gebruik maken van een collectieve verzekering die jij aanbiedt) de inkomensafhankelijke bijdrage inhouden van het nettoloon en vervolgens via de aangifte loonheffingen afdragen aan de Belastingdienst. Je draagt hiermee een percentage van 6,68% (inkomensafhankelijke bijdrage 2023) van het loon bij aan de zorg van je werknemers.

Voordelen collectieve zorgverzekering via werkgever 

Aan een collectieve zorgverzekering zitten zowel voor jou als voor je personeel voordelen. Geef je je werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering, dan laat je je werknemers zien dat je je bekommert om hun gezondheid. Maar dat niet alleen. Op een rijtje de voordelen: 

  • Dankzij jou krijgen je werknemers korting op de aanvullende en tandartsverzekering 

  • Het aanbieden van een collectieve zorgverzekering wordt ook wel gezien als een goede secundaire arbeidsvoorwaarde 

  • Je kunt een collectieve zorgverzekering kosteloos aanbieden, zonder administratieve handelingen 

  • Een collectieve zorgverzekering aanbieden kan al vanaf 1 medewerker in dienst. 

  • Je hoeft niet zelf te onderhandelen, werknemers maken zelf een keuze 

  • Wachtlijstbemiddeling: gunstig voor jou én je werknemers, want de zorgverzekeraar bemiddelt. Dit zal in veel gevallen leiden tot kortere wachttijden en minder verzuim.

Je doet wat extra voor je werknemers, en dat is belangrijk met de huidige krappe arbeidsmarkt.

Motiveren en oriënteren 

Houd er wel rekening mee dat je medewerkers die momenteel individueel verzekerd zijn, waarschijnlijk extra moet motiveren om deel te nemen aan de collectieve verzekering. Zij zijn immers gewend hun eigen zorgverzekeraar te kiezen. Motiveren kan bijvoorbeeld door een werkgeversbijdrage te geven voor de aanvullende verzekering. Zo krijgen medewerkers een goede dekking aangeboden, een scherpe korting en beperk je ook de kans op langdurig verzuim.   

Laat je adviseren over onze collectieve zorgverzekering voor mkb 

MKB Servicedesk werkt samen met Heilbron, waar gediplomeerde medewerkers je werknemers persoonlijk en gratis kunnen adviseren. Op deze manier kun je in tijden van arbeidsmarktkrapte je werknemers een aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarde bieden.  

Er wordt goed gekeken naar de persoonlijke situatie van je werknemers en daar wordt het pakket compleet op afgestemd. Natuurlijk kunnen werknemers een individuele zorgverzekering afsluiten via een online vergelijker, maar met dit professionele advies sluit het aanbod écht aan op hun persoonlijke situatie.  

Ook interessant voor kleinere werkgevers 

Dankzij onze samenwerking met Heilbron zijn er gunstige afspraken mogelijk en bieden we aantrekkelijke collectieve zorgverzekeringen, óók voor kleine werkgevers.

Veelgestelde vragen

Hoeveel personen zijn nodig voor een collectieve zorgverzekering?

Een collectief vorm je al bij een bedrijf van 2 personen of meer. 

Mogen gepensioneerden deelnemen aan het collectieve contract?

Ja, dat mag als de werkgever dat toestaat.

Hoeveel moet ik inhouden op het salaris van mijn werknemers voor de zorgverzekering?

De verplichte werkgeversbijdrage in 2023 is 6,68% over maximaal € 66.956

Mag ik de premie zorgverzekering voor mijn werknemers betalen?

Ja, zowel voor je werknemers als voor hun gezinsleden is dit toegestaan.

Profiteren de gezinsleden van mijn werknemer ook van het collectieve contract?

Ja, de gunstige voorwaarden en concurrerende premies van het basispakket en de aanvullende verzekeringen gelden ook voor gezinsleden van je werknemers.

Wat vind je van dit artikel?

Martin de Coninck

Auteur

Martin de Coninck

Vanuit mijn werk als freelance copywriter ervaar ik hoeveel er komt kijken bij ondernemen. Tijd is schaars en kennis bijspijkeren op het gebied van ondernemen schiet er al snel bij in. Juist als copywriter vind ik het belangrijk om de tijd te nemen onderwerpen goed te begrijpen en te onderzoeken. Door het vervolgens begrijpelijk op te schrijven wil ik ondernemers kennis bieden en tijd besparen, zodat zij het beste uit hun bedrijf kunnen halen.