Ontslag

Wet Werk en Zekerheid aangenomen

Ook Eerste Kamer akkoord

De wet Werk en Zekerheid, met wijzigingen in onder andere het ontslagrecht en flexibele arbeidscontracten, is aangenomen door de Eerste en Tweede Kamer. Dit betekent dat de wijzigingen in het arbeidsrecht vanaf 2015 ingaan.

12 juni 2014

Welke regels en tarieven veranderen op 1 april?

Overzicht van wijzigingen regels en tarieven 1 april 2014

Geen grap: 1 april 2014 is het moment waarop een aantal regels en tarieven verandert. Belangrijk voor je personele en juridische zaken! Welke veranderingen op het gebied van ontslag, rente, vergunningen en subsidieregelingen staan je te wachten?

03 april 2014

Vrije dagen inleveren om ontslag collega's te voorkomen

Bedrijf uit Harderwijk bedenkt oplossing crisis

Vrijwillig een deel van je vakantiedagen inleveren om te voorkomen dat je collega’s ontslagen moeten worden. Is dat een goede oplossing om de gevolgen van de financiele crisis te lijf te gaan?

25 maart 2014

Ondernemer zoekt hulp bij ontslag

MKBarometer: Thema ontslag hot in september

Het thema ontslag neemt een behoorlijke vlucht voor ondernemers in de maand september, blijkt uit de maandelijkse MKBarometer van MKB Servicedesk en De Zaak. ‘Hoe kan ik mijn werknemer na zijn proeftijd ontslaan?’ en ‘Wat doe ik als een ontslagzaak is afgewezen door het UWV?’ Dat zijn de vragen die op dit moment leven bij ondernemers.

11 maart 2014

Wat betekent het nieuwe ontslagrecht voor ondernemers?

De belangrijkste veranderingen op het gebied van ontslag van personeel

De ontslagvergunning wordt vervangen door een ontslagadvies, de gang naar de kantonrechter wordt voor ondernemers lastiger en de ontslagvergoedingen worden lager: enkele van de veranderingen met de komst van het nieuwe ontslagrecht die belangrijk zijn voor ondernemers. Een overzicht van de veranderingen.

12 februari 2014

Kan ik een werknemer schorsen als een ontslagprocedure loopt?

Column advocaat Maarten Menger

Als een werkgever een ontslagvergunning voor een werknemer aanvraagt bij het UWV, wordt de werknemer vaak vrijgesteld van werkzaamheden. Maar mag dat ook altijd? Wat als de werknemer dit helemaal niet wil?

21 november 2013

UWV over veranderende arbeidsmarkt

Webinar personeel

Bruno Bruins van het UWV en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland over tekort aan technisch personeel, vergrijzing, verzuim en het nieuwe ontslagrecht.

05 november 2013

Hoe snijd ik in mijn personeelskosten?

Ontslag en deeltijd-WW

De tering naar de nering zetten. Dit oude oer-Hollandse gezegde is zéker in de huidige crisistijd actueler dan ooit. Want je zult je uitgavenpatroon aan moeten passen aan je inkomsten.

11 oktober 2013

Helft werknemers wil uren en salaris inleveren om ontslag te voorkomen

Vooral hooggeschoold personeel wil best stapje terug doen

De helft van de werknemers is bereid om tijdelijk uren, en daarmee salaris, in te leveren om gedwongen ontslagen te voorkomen. En 60 procent van de medewerkers wil om diezelfde reden best tijdelijk bij een ander bedrijf gedetacheerd worden of een lagere functie aanvaarden.

23 september 2013

Werknemers blijken angsthazen

Angst voor ontslag en het maken van fouten

Ruim een kwart van de medewerkers is bang ontslagen te worden, bijna een derde vreest voor het per ongeluk doorsturen van een vertrouwelijk bericht en een kwart heeft de angst op onverklaarbare wijze terecht te komen op een ongepaste website.

23 september 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's