Ontslag

SP: Niet tornen aan regels ter bescherming werkgevers

Sharon Gesthuizen vertegenwoordigde de SP tijdens het MKB Verkiezingsdebat. De SP is er niet voor om het ontslagrecht te versoepelen. "We vinden dat aan de regels die ten grondslag liggen aan de bescherming van werknemers niet getornd moet worden."

21 januari 2013

Liegende werknemer ontvangt toch ontslagvergoeding

Werkgever moet betalen na leugens werknemer

"Je mag niet liegen", zeiden mijn ouders vroeger altijd. Deze wijze levensles heeft de werkneemster in deze casus kennelijk nooit meegekregen.

09 december 2012

Voorbeelden van ontslag op staande voet

Wanneer mag je je medewerker wel of niet ontslaan?

Ontslag op staande voet gaat natuurlijk niet zomaar. Toch komt het wel degelijk voor dat werkgevers voor deze vorm van ontslag kiezen. Daarom: praktijkvoorbeelden van ontslag op staande voet.

15 augustus 2012

Hoe bereken ik een gouden handdruk?

Moet ik een ontslagpremie geven?

Je ontslaat je medewerker. Naast enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen, heb je ook nog de gouden handdruk. Volgens welke methode bereken je die?

07 augustus 2012

Voorkom terugkeer na ontslag op staande voet

Verzoek tot voorwaardelijke ontbinding

Wanneer je een medewerker op staande voet wil ontslaan, moet je een goede reden hebben. Omdat hij gestolen heeft of zich schuldig heeft gemaakt aan sexuele intimidatie bijvoorbeeld. Toch kan de rechter het ontslag op staande voet terugdraaien.

07 augustus 2012

Het ontslagrecht

Hoe kan ik een individuele arbeidsovereenkomst beëindigen?

Of je nou een wanpresterende medewerker kwijt wil of een jarenlange trouw personeelslid de gouden handdruk wil geven, altijd zul je te maken krijgen met het ontslagrecht bij het beeïndigen van een arbeidsovereenkomst.

07 augustus 2012

Hoe schrijf ik een slecht-nieuws brief?

Schrijf na een ontslaggesprek, een vaststellingsovereenkomst

Hoe vertel je je medewerker dat hij ontslagen wordt? Het zou niet netjes zijn om dat per brief te doen. Maar, het is wel slim om ná het ontslaggesprek een 'slecht-nieuws brief' te schrijven: de vaststellingsovereenkomst.

07 augustus 2012

Seksuele intimidatie

Wat kan en moet ik er als werkgever tegen doen?

Seksuele intimidatie op het werk leidt tot spanningen en een slechte werksfeer. Dit kan zo erg worden dat medewerkers niet meer goed kunnen functioneren, zich ziek melden of zelfs ontslag nemen. Bescherm je personeel tegen seksuele intimidatie en de nadelige gevolgen daarvan.

03 augustus 2012

Werknemers bezorgd: 'Raak ik mijn baan kwijt?'

Ondernemers moeten medewerkers stimuleren

Een derde van de Nederlandse werknemers maakt zich zorgen: Kan en wil ik mijn baan behouden? En niet onterecht, blijkt als je naar het recente banenverlies bij Philips kijkt. 1400 Nederlandse medewerkers zijn ontslagen.

03 augustus 2012

Hoe werkt deeltijdontslag?

DE VRAAG VAN WEEK 6

Sinds het begin van de kredietcrisis is je omzet met 25% gedaald. Te weinig om gebruik te kunnen maken van de bijzondere regeling voor de werktijdverkorting voor je werknemers. Maar als de loonkosten niet op korte termijn gaan dalen, zijn de gevolgen nog veel erger. Wat nu?

02 mei 2012

Getoond 61 tot en met 70 van 94 totaal, er zijn meerdere pagina's