Digitaliseren

IT Trends: scanners en printers

Hardware in digitale tijdperk

In de overgang van een papieren naar een digitale wereld worden scanners steeds belangrijker. Maar welke heb je nodig? En hoe zit het met je printers? Hebben ze nog nut? Tips voor de juiste hardware.

12 juni 2017

IT Trends: internet en telefonie

Hardware van de toekomst

Bedrijven maken steeds meer gebruik van mobiele apps en andere communicatievormen zoals VoIP, maar de vaste telefoon is nog altijd van grote waarde voor veel mkb’ers. Toch is unified communications de toekomst.

12 juni 2017

Nederlander digitaler dan Duitser

85 procent Nederlandse bedrijven gelooft in papierloos kantoor

Bedrijven in Nederland zijn meer bezig met digitale vernieuwing en efficiënte dan Duitse bedrijven. Zo’n 85 procent van de Nederlandse professionals vindt een papierloos kantoor een realistisch vooruitzicht, tegenover slechts 38 procent van hun Duitse collega’s.

12 juni 2017

Waarom zijn we niet tevreden?

Column John de Waard | Kabinet

Hoe is het mogelijk zou je denken, maar we zijn blijkbaar niet tevreden over de prestaties van dit kabinet. Een magere 4,9 is de score die ondernemers toebedelen aan Rutte en zijn kornuiten. En dat is vooral te danken aan de opgevoerde lastendruk en uitgebreide regelgeving.

12 juni 2017

Helft bedrijven stuurt elektronische facturen

33 procent gebruikt voorlopig nog papieren rekening

52 procent van de bedrijven in Nederland stuurt al elektronische facturen naar hun klanten. Bijna 10 procent van de ondernemingen verwacht in 2014 ook te starten met elektronisch factureren en 5 procent twijfelt nog.

12 juni 2017

Ondernemers ontlasten

Column John de Waard | Het échte werk

Er is een nieuw initiatief ontstaan om ondernemers flink te ontlasten en hun handen vrij te maken voor de dingen waar ze wél goed in zijn. Nou ja, helemaal nieuw is het initiatief ook weer niet... Over Headroom Assistance en focussen op je core business.

12 juni 2017

Winst maken utopie voor mkb’er?

Column John de Waard | Overleven is digitaliseren

Volgens onderzoek van bureau Panteia is het ‘maken van winst’ of ‘groeien’ al even niet het eerste aandachtspunt. Het gaat veel meer om overleven en/of zorgen dat de schade beperkt blijft. Dat is nu niet bepaald het vooruitzicht wat we willen horen of zien.

12 juni 2017

Mobiel werken draait niet om nieuwe kantoren

Column John de Waard | Wat doe je met je informatie?

Er is weer een nieuw initiatief ontstaan om in te spelen op de veranderende markt voor kantoorruimtes, flexibele werkplekken en zo meer. Met BounceSpace hopen de initiatiefnemers Jorn van Lieshout en Daan Nederlof te profiteren van flexwerkers, mobiele werkers, plaats- en tijdonafhankelijke werkers, herintreders, zzp’ers en al die andere nieuwe benamingen die we hebben bedacht voor mensen die niet standaard op een kantoor willen (of kunnen) blijven zitten.

12 juni 2017

Wiebes: 250 miljoen extra voor Belastingdienst

Column John de Waard | Fiscaal voordeel

Die staatssecretaris Wiebes toch. Hij is er nog maar net, maar voelt zich al helemaal opgenomen in de ‘fiscale community’. ‘Het afgelopen jaar hebben WE voor 250 miljoen euro aan belastingfraudes opgespoord. Daarmee hebben WE de investering in de 1200 extra controleurs van 160 miljoen euro makkelijk terug verdiend.’ Mooi man.

12 juni 2017

Papierloos werken: hoe doe je dat?

Reportage | Op bezoek bij Decos Paperless Office

Werken zonder papier: kan dat echt? MKB Servicedesk ging op bezoek bij het futuristische kantoor van Decos in Noordwijk. Directeur Paul Veger legt uit hoe je papierloos werken kunt integreren in je bedrijf. "Zero tolerance: geen visitekaartjes, geen prullenbakken, niets."

12 juni 2017

Getoond 61 tot en met 70 van 84 totaal, er zijn meerdere pagina's