Pensioen

Ondernemers: pensioen komt wel goed als ik bedrijf verkoop!

Van uitstel komt...?

Vier op de tien ondernemers en directeuren liggen weleens wakker van hoe het pensioen voor henzelf of hun werknemers is geregeld. Ze geven toe dat ze eigenlijk te weinig met het eigen pensioen bezig zijn en vertrouwen er grotendeels op dat het later alsnog goed komt als ze hun bedrijf verkopen. Onder 45-plussers is dit aandeel nog groter.

03 juli 2018

Stichting ZZP Nederland wil af van VAR

Stichting wil ook verruiming pensioenopbouw

Stichting ZZP Nederland heeft een brief gestuurd naar de Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarin ze vragen om afschaffing van de VAR en verruiming van de pensioenopbouw. Ook wil de stichting dat een AOV betaalbaarder wordt voor zzp'ers.

02 februari 2016

Ondernemer spaart liever zelf voor pensioen

2 procent wil al stoppen voor 50ste

Hoe ziet jouw financiële toekomst eruit? Uit het grote pensioen onderzoek van Dutch Network Group (waaronder MKB Servicedesk) blijkt dat ondernemers wel geld opzij willen zetten voor later. 92 procent vindt dat belangrijk en zelf sparen heeft daarbij de voorkeur, maar slechts 38 procent doet dat al voldoende.

06 november 2015

Ondernemers worden verder geholpen aan de stamtafel

MKB Radiocafé 18 juni 2015

In een frisse aflevering van het MKB RadioCafé komen zaken aan bod die de echte ondernemer verder helpen. Gastheer Bram Donkers doet als kleine zelfstandige zelf ook de dingen die hij het leukste vindt, maar soms hebben ondernemers wat structuur nodig om optimaal te presenteren. Aan de stamtafel verschijnen deze week mede-ondernemers die dat zetje kunnen geven.

26 juni 2015

Pensioen als belangrijke en kostbare arbeidsvoorwaarde

Masterclass | 24 november | Den Haag

Op donderdag 24 november a.s. organiseert MKB-Arbeidsvoorwaarden een masterclass met als thema 'Pensioen als belangrijke & kostbare arbeidsvoorwaarde'. Tijdens deze bijeenkomst bespreken twee pensioenspecialisten - bekend en opererend in de polder van het pensioenakkoord - met een geheel eigen visie en insteek de arbeidsvoorwaarde “pensioen”.

30 september 2013

Ondernemers regelen pensioen zelf

Tweederde van de ondernemers volgt nieuws pensioenakkoord niet

Het grootste deel van de ondernemers is niet of nauwelijks geïnteresseerd in het nieuws rondom het pensioenakkoord. Ze regelen liever zelf hun pensioen.

24 januari 2013

Pensioenpremie in 2012 omhoog

Werkgevers vrezen voor stijging loonkosten

Een tegenvaller voor werkgevers: In veel sectoren gaat de pensioenpremie dit jaar met één á twee procentpunt omhoog. Dit terwijl de premies de afgelopen tien jaar al verdubbeld zijn naar zo'n 25 miljard euro.

02 januari 2012

'Pensioensparen moet langer fiscaalvriendelijk blijven voor zzp'ers'

D66 en VVD willen verlenging naar tien jaar

Zelfstandigen zonder personeel moeten langer fiscaalvriendelijk pensioen kunnen sparen, net als werknemers. VVD en D66 willen dat staatssecretaris Frans Weekers de fiscale aftrekbaarheid verlengt naar tien jaar.

21 februari 2011

De DGA en de nieuwe Pensioenwet

Weer een nieuwe wet voor de ondernemers

Per 1 januari 2007 wordt de huidige Pensioen-en spaarloonwet (PSW) vervangen door de nieuwe Pensioenwet (PW). Vanzelfsprekend brengt de nieuwe wet een aantal veranderingen met zich mee. Ook voor jou als directeur-grootaandeelhouder (DGA).

21 februari 2011

Hoe hoog is jouw pensioen?

Meer dan de helft van de ondernemers heeft geen idee

Later. Denk jij daar wel eens over na, bijvoorbeeld van welk bedrag je na je pensionering moet gaan rondkomen? Nee? Je bent niet de enige. Meer dan de helft van de ondernemers heeft geen idee hoe hoog hun pensioen is. Dit blijkt uit onderzoek van BNR Nieuwsradio.

18 november 2010

Getoond 21 tot en met 30 van 38 totaal, er zijn meerdere pagina's