Wat heb ik aan een tussenpersoon?

Wat kan en mag ik verwachten?

Bij het afsluiten van een verzekering komt veel kijken. Een tussenpersoon neemt je dit werk uit handen en voorziet je van objectief advies. Zo weet je welke verzekeringen jij het beste af kunt sluiten voor je onderneming.

Elke verzekering is anders

Er komt veel kijken bij het afsluiten van een verzekering. Iederen ondernemer is anders, dus ook elke verzekering is anders. Juist omdat het bij verzekeringen om specifiek maatwerk gaat, kan het afsluiten van de juiste verzekeringen best een hoop werk betekenen.

Wat doet een tussenpersoon?

Een tussenpersoon neemt je dit werk uit handen. Ook is een tussenpersoon op de hoogte van alle voorwaarden, kleine lettertjes en addertjes onder het gras bij de voorwaarden van verzekeringen. Je kunt dus een goed advies verwachten. 

Wat mag ik van een tussenpersoon verwachten?

De grootste waarde van een tussenpersoon ligt in de objectiviteit. De tussenpersoon is niet gebonden aan een bepaalde verzekeraar, en geeft je objectief advies over verzekeringen. Ook behoren verschillende prijsvergelijkingen tot de taken van een tussenpersoon.

Moet ik betalen voor het advies van een tussenpersoon?

Sinds 1 april 2009 moeten adviseurs vertellen hoeveel provisie ze op het door hun geadviseerde product krijgen. Veel tussenpersonen werken op provisie-basis. Er zijn ook adviseurs die een uurtarief rekenen voor hun werkzaamheden.

Kan ik onderhandelen over de prijs voor verzekeringsadvies?

Over het algemeen wordt er met een tussenpersoon een realistische provisie overeengekomen. De provisie moet in overeenstemming zijn met het aantal gewerkte uren door de tussenpersoon. Onderhandelen kan natuurlijk altijd.

Wat vind je van dit artikel?