Pensioen

Pensioenkijker

Onafhankelijke pensioeninformatie

Het lijkt allemaal ingewikkeld, maar toch is het belangrijk dat je weet hoe het zit met pensioen. Op de site van Stichting Pensioenkijker vind je onafhankelijke informatie over pensioen, ook speciaal voor werkgevers.

05 oktober 2010

Werken na je vijfenzestigste

Minister stelt ontslagleeftijd ter discussie

Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken overweegt het ontslagrecht zo aan te passen dat werknemers van 65 jaar en ouder parttime kunnen blijven werken. De flexibilisering van het zogenoemde leeftijdsontslag zou het deeltijdpensioen beter mogelijk maken.

15 december 2009

Geen nieuwe plannen verbetering pensioen zelfstandige

Zelfstandigen moeten zelf meer doen aan oudedagsvoorziening, vindt kabinet.

Het kabinet vindt extra maatregelen niet nodig om het voor zelfstandig ondernemers makkelijker te maken om pensioen op te bouwen. Dat heeft het kabinet vrijdag op voorstel van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) en staatsecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) besloten.

15 december 2009

Waar is Nederland zonder ondernemers?

Frustratie over hoge belastingen voor ondernemers

Een ondernemer legde bij de MKB Servicedesk de volgende klacht neer: Ik ben eigenaar van een klein bedrijfje en voel me enorm gediscrimineerd. Een werknemer van mijn bedrijf geniet alle voordelen bij het betalen van belasting, b.v. pensioenopbouw, ww etc. Ikzelf moet heel veel belasting betalen en krijg hier helemaal niets voor terug. Waarom moet je voor niets betalen in Nederland?

15 december 2009

NIRV verwacht recordaantal overnames in MKB

Overnamegolf op beurs heeft navolging in MKB

Het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) verwacht naar aanleiding van een gisteren gepubliceerd onderzoek dat de overnamegolf op de beurs navolging krijgt in het midden- en kleinbedrijf. Redenen voor de verwachte overnamegolf zijn volgens het NIRV de hoge groeicijfers van de bedrijven en de grote uitstroom van babyboomers die met pensioen gaan.

15 december 2009

Ondernemers achtergesteld bij fiscale pensioenopbouw

Dit zeggen MKB-Nederland en Delta Lloyd

De overheid moet de achterstand in pensioenopbouw van ondernemers zo snel mogelijk rechttrekken. Op dit moment bestaat er een enorm verschil tussen de pensioenopbouw van de IB-ondernemer en de directeur-grootaandeelhouder (dga) enerzijds, en die van een werknemer in loondienst anderzijds.

15 december 2009

Landelijk pensioenregister opgericht

Vanaf 2011 totaaloverzicht van opgebouwde pensioenrechten

Met één druk op de knop krijgt je werknemer een overzicht van al je pensioen. Al heeft hij twintig werkgevers gehad, staat zijn pensioen geparkeerd bij tien verschillende pensioenfondsen en is hij al zijn papieren kwijt. Een toekomstdroom? Niet langer.

15 december 2009

Mogelijkheid om na je 65e door te werken

Geen automatisch pensioen meer met 65 jaar

Als het aan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) ligt, moeten mensen na hun 65e kunnen doorwerken als ze dat willen. Woensdag stuurt Donner de notitie over zijn plannen naar de Tweede Kamer. In een vraaggesprek met het AD zegt Donner „dat het voor mensen aantrekkelijker moet worden ouderen na hun pensioenleeftijd in dienst te houden”. Donner kondigde zijn plannen in februari al aan.

15 december 2009

Getoond 31 tot en met 38 van 38 totaal, er zijn meerdere pagina's